(c) Bilde: Helsingborg IF

Det var en tung og lite hyggelig pressekonferanse tidligere i dag for den svenske storklubben Helsingborg.

Klubben sliter økonomisk og står i fare for å miste sin elitelisens, og i verste fall kan klubben legges ned. Klubbforman Krister Azelius fortalte: «Vi vil mangle 17 millioner kroner på grunn av koronaviruset. Det betyr at elitelisensen ryker»

Les: Barcelona-spillerne nøyer seg ikke med å kutte lønna

««Coronaen» slår ubønnhørlig ned på alle områder. For oss får det mye mer og langtrekkende konsekvenser enn det man kanskje først trodde».

«Det var en uhyggelig feil å tro at det handler om å klare likviditeten i et par måneder til Allsvenskan starter. Hvis alt går som planlagt, og Allsvenskan starter i mai/juni, kommer vil til å gå 17 millioner kroner i underskudd. Vi hadde egenkapital på 2 millioner da dette startet, og det betyr en negativ kapital på 15 millioner. Det betyr at elitelisensen ryker og foreningens eksistens er i fare»

17 millionene inkluderer tapte publikumsinntekter på 2,6 millioner kroner, sponsorinntekter på 6 millioner kroner, 2 millioner kroner fra forventede overganger som ikke blir noe av, og 4,5 millioner i tapte driftsinntekter.