En stor del av Sporten.com sin redaksjon er for øyeblikket i Polen hvor været er fantastisk bra, men stemningen er heller dårlig. – Polen med superstjerne og målmaskin Robert Lewandowski hadde bare med seg et poeng foran dagens møte mot Sverige som var langt bedre stilt og slettes ikke avhengig av å ta poeng med mindre de ønsket å bli gruppevinnere.(som er skikkelig stas)

Alle kamper i gruppe E spilles samtidig, på Olympiastadion også her helt uten regnbuefarger i Sevilla kjørte Spania fullstendig over Slovakia. – De spanske stjernene satte selv inn fire mål og presset også ut et selvmål fra Juraj Kucka.

Les: Landslagskeeper Ørjan Nyland sitt opphold i Norwich ble superkort

Polen måtte vinne for å komme videre, men det oppdraget startet helt forferdelig for polakkene, det tok bare 81 sekunder minutter før Emil Forsberg kom seg fri og satte inn 1 – 0 målet. – Det er bare et mål som er satt raskere i hele EM historien. (Dmitrij Kiritsjenko brukte 65 sekunder på å score for Russland mot Hellas i 2004)

Polen var veldig nær å svare igjen etter 17 minutter, men i to omganger klarte Robert Lewandowski å heade på tverrliggeren, og da slapp svenskene foreløpig med skrekken.

Fra starten av andre omgang presset Polen på i jakten på en utligning, og det var nær å komme i flere runder, men det blå-gule defensive spillet holdt. – Og så! alle trodde kampen var punktert, Sverige byttet Dejan Kulusevski ut på banen etter 55 minutter, noe som burde vært en utmerket avgjørelse av Janne Andersson.

Juventus-talentet skilte seg ut bare fire minutter senere, der han kjørte ballen godt frem og serverte den for føttene til Emil Forsberg, som fikk stå fritt og dermed banket sitt andre mål. 2-0 til Sverige.

Les: Da er alt klart for John Terry

Denne gangen svarte imidlertid Polen raskt igjen, og det var selvfølgelig Robert Lewandowski som tok seg av det.

Bayern München-stjernen ble skutt av med en lang ball som han løp opp og krøllet over Robin Olsen med en utmerket avslutning og så sto det 1-2 på resultattavlen.

Robert Lewandowski spilt ble spilt fri like foran mål og scoret steinsikker til 2-2, som umiddelbart sendte Spania til toppen av gruppen.

Derfor så det ut som en poengdeling, men fire minutter på overtid sørget Viktor Claesson for 3-2 og til tross for Spanias store seier, tok Sverige førsteplassen i gruppen.

Mye tyder på at Sverige møter Ukraina i åttendedelsfinalen i Glasgow 29. juni, mens Polen reiser hjem.

Sverige – Robert Lewandowski 3-2
EM Gruppe E
2′ 1-0 Emil Forsberg
59′ 2-0 Emil Forsberg
61′ 2-1 Robert Lewandowski
84′ 2-2 Robert Lewandowski
90′ 3-2 Viktor Claesson