Ikke lett å konsentrere seg om oppgavene når "halve verden" vil ha det sparket. (foto: Manchester United)

Harry Kane var sterkt linket til Manchester United da Premier Leagues nest mestscorende spiller ever gikk mot exit Tottenham. Det endte med Bayern München på Kane, mens Erik ten Hag fikk en dansk 20-åring med 34 kamper for Atalanta (10 scoringer) på høyeste nivå som utgangspunkt. Flere United-legender har uttrykt stort misnøye med at klubben lot Kane til rundt 100 millioner pund slippe, og satset rundt 72 millioner pund på Højlund. Nå forteller Erik ten Hag hva som skjedde.

Manchester United prioriterte å plassere rundt 170 millioner pund i trioen Højlund, Onana og Mount, en bevisst strategi som ekskluderte signeringen av Kane.

LES: Ser etter Mbappé erstatter i Manchester United

– Da vi var kommet til sommeren, synes jeg vi hadde et veldig bra momentum. Vi ble nummer tre (Premier League), vi vant en finale (ligacupen) og var i en annen finale (FA Cupen), begynner Ten Hag ifølge Mirror.

– Da valgte vi å hente inn unge spillere for fremtiden. Det hadde med Financial Fair Play-reglene å gjøre. Det var valget vi tok, men da vet du det vil ta lengre tid før du kan gå inn i konkurransen om topplasseringene i Premier League eller Champions League, forklarer Ten Hag.

LIVE SPORTEN: Skriver Premier League-historie på søndag

Højlund har så vidt begynt å score, men gjør det nå jevnlig (mål i fem kamper på rad), Onana har etter en horribel start på sesongen begynt å ta seg inn mellom stengene, Mason Mount har vært mer på skadelista enn i kamptroppen så langt. Harry Kane er i ferd med å kopiere Lewandowskis rekord i Bundesliga med 41 scoringer, dette i debutsesongen.

LES OGSÅ: Bayern-treneren: «Harry Kane er ikke fornøyd»

Sett i bakspeilet, er det nok mange United-supportere som heller skulle ha sett en Harry Kane herje på Old Trafford i den røde drakta.