Harrogate Town bygger nå ny arena med plass til 4000 mennesker

2 august er det potensielt en historisk dag for den ærverdige klubben Harrogate Town. Klubben som ble stiftet i 1914 har aldri spilt i det offisielle liagasystemet (Football league), nå har de sjansen hvis de vinner mot verdens eldste fotballklubb Notts County.

North Yorkshire laget konkurrerer for tiden i National League, den femte nivået i engelsk fotball, etter opprykk fra National League North i sesongen 2017–18. Barrow etter å ha vunnet serien rykker rett opp fra National League, Horrogate og Notts County endte på de to plassene bak.

Les: «Jeg kommer tilbake til Anfield og jager tre poeng mot dem»

Harrogate Town og Notts County vant hver sin opprykkssemifinale og møtes på Wembley 2. august i kamp om den siste plassen i League Two

Harrogate vant 1-0 over Boreham Wood takket være en scoring av Jack Muldoon, mens Kristian Dennis og Callum Roberts scoret da Notts County slo Barnet 2-0.

Notts County er den eldste profesjonelle fotballklubb i verden. Den ble stiftet i 1862, året før Englands fotballforbund. Klubben var del av The Football League fra starten i 1888 helt til nedrykket i fjor sommer og har til sammen 30 sesonger på øverste nivå.

Harrogate ble stiftet for over 100 år siden, men har aldri spilt i Football League. Det meste av sin historie har klubben spilt i lokale serier på lavt nivå i Yorkshire. Det blir altså to klubber fra hver sin fotballverden som møtes på Wembley neste helg, dagen etter FA-cupfinalen mellom Arsenal og Chelsea.

Les: «Jeg driver fortsatt med oppvarmingen»