Uavgjort: Det ble poengdeling på Marienlyst i Drammen mellom Strømsgodset - Rosenborg. Foto: Johan Kristiansen / Sporten.com

Marienlyst/Drammen (Sporten) (Strømsgodset – Rosenborg 3-3) Rosenborg slo voldsomt tilbake, etter å havnet under tre ganger mot Strømsgodset.

Rosenborg så ut til å gå på en 3-1 tap i bortekampen mot Strømsgodset. Den hjemvendte sønnen Per Ciljan Skjeldbred bestemte seg for at slik skulle det ikke bli. Den tidligere Hertha Berlin-proffen for å score sitt første mål tilbake i RBK-drakta, da det kun var seks minutter av kampen.. Like etter styrte Dino Islamovic inn Carlo Holses innlegg, og 3-3 var et faktum.

Hjemmelaget åpnet friskt og to mål før kvarteret spilt. Først scoret Lars-Jørgen Salvesen med hodet, han var også helt avgjørende da Vegard Hedenstad sendte ballen i eget mål.

Torgeir Børven reduserte riktignok ikke lenge etter, men da Johan Hove traff nettveggen i 2. omgang så veien til poeng lang ut for trønderne.

– De presset oss bra i starten, og vi gjorde unødvendige feil, sa Per Ciljan Skjelbred til Eurosport i pausen.

Forventet ikke at alt skal være perfekt

Kampen var også Åge Hareides Re-debut som hovedtrener for Rosenborg, hans forrige periode endte i både serie og cupgull for trønderne. Det så ikke ut til å bli med noe poeng opp til Trondheim, og det så ikke ut til at det skulle gi umiddelbar effekt for de hvite og svarte.

– Det var ikke en perfekt kamp. Men vi kan ikke forvente at alt sitter etter ei uke, sa Hareide til Sporten.com

Gamblet med uttaket

– Jeg innrømmer at vi gamblet med laguttaket i forkant av oppgjøret, vi ville sette en stamme for fortsettelsen, fortsetter han. Vi må ta med oss, at vi klarer å hente opp en 3-1 ledelse, avslutter Hareide med til Sporten.com

Selvmål

Etter en rolig åpning, hvor begge lag sto ekstremt høyt i banespillet. Sendte Lars-Jørgen Salvesen hjemmelaget i ledelsen etter kvarteret spilt på Marienlyst . Det etter en herlig gjennomspill av sogndalingen , kunne bare Salvesen bredside ballen forbi Andre Hansen i RBK-målet til hjemmejubel.

Halvannet minutt senere var Salvesen igjen på offensiven. På Mikkel Maigaards innlegg var han på plass på bakerste stolpe og headet ballen via RBKs Vegar Eggen Hedenstad og i mål. Fem minutter senere kom reduseringen, det etter en gedigen keepertape fra Viljar Myhra, som forøskte en slags demping, ballen plukket Torgeir Børven opp å eksluderte ballen i mål.

• – Jeg er stolt av prestasjon guttene legger ned i dag, men er selvsagt veldig skuffet at det bare ble uavgjort i kampen, sier han til Sporten.com
  • Vi blir straffet for balltap på slutten, men det er sånn som skjer når vi skal utvikle oss som lag.

Ikke lenge etter kunne Rosenborg-spissen ha utlignet. Det etter en kjempeovergang fikk han ballen servert på sølvfat av Per Ciljan Skjeldbred godt inne i 16-meteren. Med for spiss vinkel og feil fot havnet ballen derimot på feil side av nettet.

Etter scoringen tok RBK over mer av spillet og ble det førende laget ut omgangen. Lagene gikk i Garderoben på stllingen 2-1 til Strømsgodset.

Slurv første til nok en scoring

Drøye kvarteret spilt, før hjemmelaget tar opp en ball etter en slurv fra Per Ciljan Skjeldbred. Etter et flott slått hjørnespark fra Hove, etter en slurvete berøring av Per Ciljan Skjelbred. Han skjøt ballen forbi Hansen i buret.

Seks minutter før fulltid rappet Skjelbred ballen på midten. han dro seg innover i sekstenmeteren og dundret ballen opp i lengste hjørnet. Dermed blir det 3-3 i Åge Haredies retur som RBK-trener.