Stefano Vecchia

Etter danske Philip Zinckernagel regjerte sammen med Bodø/Glimt sist sesong og nå fortsetter oppturen for Championship laget Watford er det klart at vi her hjemme på berget kommer til å bruke han som en baseline.

Den svenske avisen Expressen skrev tidligere i dag at Rosenborg ønsker å presentere 25 år gamle Stefano Vecchia innen kort tid, Adressa fulgte opp med informasjon om at svensken er på plass i Trondheim for medisinsk sjekk og at de har fått en kommentar fra hovedtrener Åge Hareide. «Han er en spiller vi har fulgt en stund, og som vi har kjempet for å få hit»

Les: Har satt av 2,3 milliarder kroner – Erling Haaland toppmål

Rosenborg fylles for tiden opp med svenske talenter, så langt i vinter har Jonathan Augustinsson og Adam Andersson kommet inn for portene på Lerkendal.

«Vi får tilført noe offensivt til troppen vår med ham. Det trenger vi»

Rosenborg trenger noe ekstra hvis de skal klare å tukte Bodø/Glimt neste sesong, den «tidligere» storklubben havnet på fjerdeplass hele 29 poeng bak seriemesteren. Vecchia har kvalitetene til å være en vesentlig bidragsyter, scoret 12 mål og hadde sju målgivende i løpet av 25 kamper for Allsvenskan-sensasjonen Sirius sist sesong.

Klubber som Djurgården, Malmö og franske Toulouse skal ha forsøkt å hente 25-åringen, men nå ser det ut til at Rosenborg går vinnende ut av den duellen.

«Han er litt Allsvenskans svar på Philip Zinckernagel. Han er ekstremt god én mot én. Han elsker å utfordre. Mislykkes han med de fem første forsøkene, prøver han en sjette gang. Han er veldig uredd, har bra tempo og et godt høyrebein når han skjærer inn fra venstre» sier Eurosport-ekspert Joacim Jonsson