Griezman. (barcelona, twitter)

Pierre-Emerick Aubameyang har vært i dødelig form igjen denne sesongen, og har scoret 17 mål på 26 kamper i Premier League. Toppscoreren har uten tvil vært The Gunners sin viktigste spiller. Arsenal har etter sigende fortalt Barcelona at de må bla opp 50 millioner pund hvis de vil signere London-klubbens kaptein i sommer. 30-åringens kontrakt utløper imidlertid i juni neste år, og det har blitt hintet om at Arsenal kan komme å selge denne sommeren for å tjene penger på spissen, fremfor å risikere å la ham gå gratis om et år. Særlig hvis de ikke klarer å kvalifiserer seg til Champions League denne sesongen.

Arsenal ligger ikke veldig godt an i kampen om topp 4 og Champions League neste sesong. Artetas menn ligger på 9. plass med 40 poeng, med åtte poeng opp til Chelsea, som har en kamp mer spilt, på fjerde plass. I følge ComeOn er ikke Arsenal favoritter til å sikre seg en plass blant de fire når sesongen starter opp igjen.

Rykter har dukket opp de siste ukene som antyder at de europeiske tungvektere fra Nou Camp har trappet opp jakten på den tidligere Borussia Dortmund-spissen. Og ifølge spanske og britiske medier, har The Gunners allerede hatt uformelle diskusjoner med La Liga-gigantene. Hvor de skal ha fortalt at de vil ha 50 millioner pund for Aubameyang. Til tross for at stjernespissen går inn i de siste 18 månedene av kontrakten, mener London-klubben at dette er en rettferdig pris på grunn av kvaliteten og formen til toppscoreren.

Det er imidlertid usikkert om at Barcelona vil være villig til å oppfylle disse kravene eller om de heller skal være villig til å vente på at Aubameyang skal fullføre sin kontrakt i England. Men spissens alder kan bidra til at katalanere sette i gang forhandlingene allerede denne sommeren.

LES OGSÅ: Ferdinand: «Blant de største talentene jeg har sett»

Gunnersjef Mikel Arteta vil at hans fremtid skal være avgjort før sesongslutt, da kontraktssituasjonen hans betyr at dette kan være den siste sjansen til å få godt betalt for ham. Tidligere denne måneden antydet Gunners-kapteinen at han er villig til å være i klubben til tross for de konstante spekulasjonene om hans fremtid.

Han sa: «Jeg elsker fansen her, og da jeg var yngre så pleide jeg å se Arsenal fordi de alltid hadde gode spillere, og ja, de vant trofeer også.» Det er virkelig en glede å være her, og jeg er virkelig lykkelig.»