(c) Bilde Chelsea FC: Frank Lampard


230 millioner pund ble tatt ut av Chelsea-kontoen i sommer for å hente spillerene Frank Lampard pekte på. Dette skulle holde i lange baner, skulle man tro.

Men et blikk på Premier League-tabellen der du må søke deg nedover til 8. plassen (riktignok bare to poeng utenfor topp fire), forteller historien om at selv Chelsea ikke kan kjøpe seg kjapp tilgang til trofeet hos Premier League.

Les: Det er umulig, selv for Rafael Benitez å redde to Premier League klubber samtidig

Med 3-1 tapet mot nesten-bunnlaget Arsenal, har det blitt tre tap på de siste fire kampene. Der Manchester United, Everton og Leciester har fått opp farten, sakker Lampard akterut. Ifølge The Athletic har Chelsea-direktør Granovskaia satt av midler til én forsterkning i januar.

For å hente hjem Declan Rice.

Rice forlot Chelsea i 2014 og har brukt tiden hos West Ham til å bli en av de mest interessante defensive midtbane-talentene på balløya. The Athletic hevder Chelsea nå er klar for å skyve 50 millioner pund over bordet til West Ham.

Les på Engelske klubber: Georginio Wijnaldum ber om mer tid

Men det blir ikke uten motstand. David Moyes har styrt seg inn mot kvalifisering til spill i Europa neste sesong og vet at en Rice-exit kan få store sportslige konsekvenser for resten av sesongen.

-Min intensjon er å ikke selge Declan, min intensjon er å beholde ham, sa Moyes tidligere i desember.

Moyes erkjenner likevel spillereglene i fotballens verden.

-Men uansett hvilken klubb du er i, selv i de største klubbene, spillere selges til den riktige prisen, avslutter Moyes ifølge Teamtalk.

Les: Liverpool endret absolutt alt