Greenwood mer verdt på overgangsmarkedet enn i United-drakta. (foto. Manchester United)

Nå som Ratcliffe endelig formelt er deleier av Manchester United og ansvarlig for den sportslige delen av butikken, kan Sir Jim endelig begynne å kommentere, tegne og forklare om veien videre for Manchester United. Et av de første spørsmålene eieren fikk, var om Mason Greenwood.

22-åringen storspiller hos Getafe, den forrige United-bossen sa rimelig klart ifra da klubben sendte spilleren til Spania: «Det er lite sannsynlig Mason Greenwood spiller for Manchester United igjen».

LES: Denne gangen klarte Kjetil Rekdal å få sparken etter bare seks uker

For Ratcliffe blir det et spørsmål om klubbens verdier.

– Jeg kan snakke om prinsippet. Jeg vil ikke snakke om Mason. Jeg er kjent med det. Prinsippet er det viktigste. Vi vil få andre problemer i fremtiden. Du har å gjøre med unge mennesker som ikke alltid er oppdratt i de beste omgivelsene, som har mye penger, og de har ikke alltid den veiledningen de burde ha, begynner Ratcliffe til The Athletic.

– Det vi må gjøre når vi har slike problemer, er å forstå de reelle effektene Ikke hypen, da må vi ta en rettferdig avgjørelse i lys av klubbens verdier. Dette er hva vi må gjøre, og dette er hvordan vi skal håndtere det, sa INEOS-eieren til The Athletic.

ENGELSKE KLUBBER: Mye stemmer for at Manchester Uniteds største stjerne selges i sommer

Høres ut som det er endelig en voksen person som har satt seg ved rattet hos Manchester United. Døra for Mason Greenwood er verken lukket eller vid åpen. Det er prinsippene og klubbens verdier som avgjør, og prosessen skal gjøres skikkelig frem mot sommeren.

Alt du trenger å vite: Manchester United – Fulham