Har sikret seg. (foto: roma, twitter)

Paulo Dybala har vært en av de heteste på overgangsmarkedet i sommer etter at argentineren og Juventus bestemte seg for at det skal stoppe på 115 scoringer og 293 kamper i den sebrastripete drakta. Resultatet ble derfor rimelig overraskende da signaturpennen ble tatt frem i Roma.

Jose Mourinho er garantert «skyld i» at 28-åringen velger bort Champions League-spill og og spill for en tittelkandidat. Mourinho løftet Conference League-trofeet og kalte det «vår Champions League-titte!», men med 6. plass i Serie A betyr det for Dybala uansett spill i nestøverste UEFA-liga.

LES: Har startet ekspress-samtaler med Luis Suarez

Men så var det faktoren VM-sluttspill. Om noen få måneder skal Dybala ha spilt seg i topp kampform for å være den utvalgte på det argentinske landslaget, en av de største kandidatene til å ta VM-tittelen. Hos Mourinho kan han trolig bade i spilletid som den største stjerna.

Likevel, når VM er over står Dybala igjen med mer enn to år igjen av treårskontrakten med Roma. De siste dagene har italiensk media også grublet over klubbvalget, og gravd frem detaljer om kontrakten.

Ulike italienske medier hevder Dybala har akseptert å jekke ned lønnskravet sitt mot å få bakt inn en utkjøpsklausul i kontrakten. Når Barcelona legger inne utkjøpsklausul på sine spillere blåses det opp til 5, 10 milliiarder kroner for å skremme bort beilere, Erling Haaland og avdøde agent Raiola har vist hvordan en utkjøpsklausul kan gå i favør spilleren.

To år etter signeringen med Dortmund var det «en symbolsk sum» som hindret Haaland fra å bytte klubb, det ryktes om at det samme har skjedd med City-kontrakten (hvis man kan kalle 1,5 -2 milliarder for symbolsk sum).

Paulo Dybala har lært. Ifølge overgangsjournalist Gianluca Di Marzio dreier det seg om en utkjøpsklausul på rundt 200 millioner kroner. Altså, en symbolsk sum i fotballens verden. Samtidig har Roma en slags rett til å blokkere en potensiell overgang ved å heve lønna til Dybala og forlenge kontrakten.

Okay, betingelsene går i begge parters favør, men vi tipper at Dybala forlater Roma i samme minutt han bestemmer seg for å søke en større klubb. Nå er det oppkjøring mot VM-sluttspill som teller.