Jean-Kevin Augustin

Leeds Uniteds håp om å signere Jean-Kevin Augustin har fått et betydelig løft etter at rapporter i Frankrike som sier at spissen har instruert sin agent om å sikre han en overgang til Elland Road.

De hvite er mindre hvasse fremover og er desperate etter å legge en ny angriper til sine rekker. Spesielt etter de synes å ta truffet en murvegg i deres jakt for å hente Southamptons Che Adams, til tross for at de tilbyr en imponerende 20 millioner euro pakke til Saints.

Les: Det tok Haaland to kamper å skvise ut stjerna hos Dortmund

Etter å ha vendt sin interesse mot Red Bull Leipzig-spiss Augustin, som for tiden har et lån i Monaco har de nå fått en opptur som den franske avisen L’Equipe skriver. Augustin, som har fått åtte kamper denne sesongen for Monaco, og scoret en gang, er klar for ideen om å koble seg opp til Marcelo Bielsas side. – Et lag som vil passe hans fysiske spillestil mye bedre enn de mer «fintfølende» fyrstedømmelaget.

Fascinert av tanken om å ta en gammel storklubb tilbake til Premier League

L’Equipe, fortsetter å skriver at Augustin nå har bestemt seg for at han vil flytte til West Yorkshire og har instruert agenten sin om å sikre sin utreise fra Monaco. Det til tross for at flere rapporter også knytter 22-åringen til flyttinger til Crystal Palace og St Etienne.

Les: Sheffield United har fått svar på Sander Berge-budet

Videre heter det i rapporten at Leeds manager Bielsa veldig tidlig har gjort Augustin til en av sine prioriterte angreps mål.

The Atheltic’s Phil Hay uttalte at enhver avtale for Augustin vil være komplisert på grunn av hans avtale med Monaco, men hevder i Frankrike at spissen ønsker overgangen til mesterskapet for opprykk, vil i det minste gi klubben litt håp.

Et produkt fra Paris Saint-Germains akademi, Augustin slo opprinnelig gjennom som tenåring i sesongen 2015-16, der Laurent Blanc ledet dem til Ligue 1-tittelen. Han er også representert Frankrike på seks forskjellige ungdomstrinn, fra under 16-tallet til under-21-årene, men har ennå ikke fått en seniordebut.

Han har imidlertid hovedrollen for landets under 21, med fem mål på ni kamper.

Augustin ble solgt til RB Leipzig for € 13 millioner sommeren 2017 og scoret ni mål på 25 kamper i løpet av debutsesongen i Bundesliga, men ble i økende grad presset til periferien da Timo Werner ble førstevalget.

Imidlertid har han vært begrenset til bare to starter i Ligue 1 denne sesongen takket være formen til høyprofilerte sommer signering Wissam Ben Yedder og Stevan Jovetic, mens klubben også hentet inn Islam Slimani på et sesonglån fra Leicester på samme tid også.

Håpene om en Leeds overgang fikk et ytterligere løft med nyheten om at Augustin hadde blitt utelatt fra Monacos tropp for deres kamp mot Strasbourg lørdag kveld.