Rice'n Ødegaard.

FootballTransfers melder i dag at Arsenal har åpnet samtaler med West Ham om midtbanespiller Declan Rice.

Rice gjorde det klart i januar at han favoriserer en overgang til Arsenal, fremfor Manchester City, Manchester United, Chelsea og Liverpool som alle har vært koblet til 24-åringen de siste månedene. – For en måned siden sørget Declan Rice for å sikre seg signaturer til Arsenal kaptein Martin Ødegaard.

West Ham har vært tydelige på at de ikke ønsker å snakke om fremtiden før etter endt sesong, men Gunners skal likevel ha tatt kontakt i forrige uke etter de vant 1 – 0 mot Manchester United og med det i praksis sikret overlevelse i Premier League.

Les: Marco Asensio og Ferrán Torres passer som hånd i haske med Unai Emery sine planer

Fotballavisen melder at klubbene startet samtaler om detaljer som overgangssum og strukturen på betalingen. Arsenal har snakket med West Ham, har det ikke vært noen direkte kontakt fra Emirates-klubben med Rice eller hans representanter siden januar.

Dette respekterer ønskene til både spilleren og klubben, som ønsker at eks-Chelsea-akademistjernen skal forbli fokusert på både Premier League og Europa Conference League.

West Ham kommer til å kreve en enorm overgangssum for Rice. Manager David Moyes har flere ganger sagt at det «minst» må britisk rekord til.

Les: Erik ten Hag går etter en favoritt fra Ajax-tiden

Arsenal kan imidlertid prøve å redusere denne tallet ved å inkludere en spiller i avtalen.

Selv om det er uklart hvem dette kan være, er West Ham kjent for å se på en spiss, og manager David Moyes er en fan av Folarin Balogun, som er på lån hos Reims i Ligue 1. Arsenal ikke er villige til å skille seg fra Balogun – bortsett fra under eksepsjonelle omstendigheter. Muligheten til å drive Rices pris ned til et mer velsmakende tall kan sees på som nettopp dette.

Balogun til West Ham kan imidlertid avhenge av fremtiden til Moyes i klubben, noe som fortsatt er uklart.

Det som imidlertid er sikkert, er at Arsenal trapper opp jakten på Rice før overgangsvinduet åpner neste måned.