Pepe Reina som har 285 kamper for Liverpool er tilbake i Premier League

Pepe Reina

Norske medier skriver at det kan tenkes at landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland kan få mindre spilletid etter at Aston Villa har lånt den tidligere Liverpool keeperen Pepe Reina. – Det blir litt som å si hvis du hopper fra tieren på Frognerbadet kan du bli våt.

Ørjan Håskjold Nyland er tredjekeeper på Aston Villa, men skader har ført han ut i krigen. – Ikke helt med heldig resultat i gårsdagens Premier League kamp hvor de tok i mot og tapte 1 – 6 mot Manchester City. (Når sant skal sies var det svikt i hele forsvaret som var usedvanlig gavmilde). Kampen så mer ut som skuddtrening for Sergio Agüero og Riyad Mahrez enn en normal kamp.

På tribunen satt Pepe Reina og trolig ristet på hodet, han skjønte vel at her var det rimelig stor sjanse for å så spilletid. Han hentes til Birmingham-klubben på lån fra AC Milan. (Pepe havner bak de to Donnarumma brødrene, Gianluigi og Antonio)

Låneavtalen klubbene imellom ble klar allerede fredag, og mandag gjennomgikk spanjolen den obligatoriske legesjekken. Deretter ble kontrakten signert.

Avtalen strekker seg ut inneværende sesong.

Aston Villa-manager Dean Smith skal ha gjort det klart at han ønsket seg en erfaren keeper som kan gå rett inn i laget. Det har han nå fått i Reina.

«Vi har klart å sikre oss en keeper med masse Premier League-erfaring», sier Villa-sjef Dean Smith til klubbens hjemmeside.


37-åringen har en fortid i blant annet Liverpool, der han spilte formidable 285 kamper i perioden 2005 til 2014. Han kjenner dermed Premier League godt.

Spanjolen står også med 36 landskamper for hjemlandet.

Reina har tidligere spilt for Barcelona, Villarreal, Napoli og Bayern München.

Aston Villa fikk nylig førstekeeper Tom Heaton langtidsskadd, og andrevalget Jed Steer har også trøblet den siste tiden. Dermed var Ørjan Nyland eneste gjenværende reelle keeperalternativ i stallen.

Nordmannen var god i ligacupsemifinalen mot Leicester i forrige uke. Mot City søndag ble det tyngre, uten at Nyland på noen måte kunne lastes for tapet.

Villa har kun to lag bak seg på Premier League-tabellen etter 22 spilte kamper.