Morice Mbaye sendes på lån til OBOs-klubben HamKam. Foto: Trond Reidar Teigen

Lørdag vant Kjetil Rekdals menn 2–0 borte mot Raufoss. Dermed klatret grønntrøyene over streken i 1. divisjon.

Senere på kvelden ble det klart at klubben på Hamar styrker laget med KBK-keeper Morice Mbaye.

Det bekrefter sportslig leder Espen Olsen til Eurosport.

– I utgangspunktet er vi veldig fornøyde med Lars Jendal, og at en så ung keeper har tatt så store steg i løpet av en sesong. Da kan man spørre seg hvorfor vi gjør dette, men akkurat nå holder han Mbaye et litt høyere nivå enn Lars, så vi blir litt forsterket, sier Olsen og legger til:

– Vi hadde nok aldri gjort dette om vi lå midt på tabellen, men når vi ligger der vi ligger, trenger vi best mulig lag og flest mulig forsterkninger.

Mbaye startet som førstekeeper i Kristiansund denne sesongen, men etter hvert var det Eirik Holmen Johansen som fikk mest spilletid. Og nå er også Sean McDermott tilbake mellom stengene. Keeperen fra Senegal går derfor på utlån ut året for å få mer spilletid.

Tidligere Molde-trener Reidar Vågnes har fungert som sportslig rådgiver for Mbaye etter at keeperen kom til Norge. Han sier at det er viktig for 24-åringen å få spilletid for å fortsette utviklingen sin.

– Morice har tatt store steg i år, men KBK har Norges beste keepertrio. Det er ikke lett å få spilletid, og for Morice nå handler det om å få spille mer, sier Reidar Vågnes.

Mbaye har spilt 12 kamper i Eliteserien i år. Hans siste opptreden var hjemme mot Start 20. september, men da ble han også skadet og måtte gå ut ved pause. Et ribbeinsbrudd satte keeperen ut av spill, men han er nå tilbake i full trening.