Lewis Hamilton

Lewis Hamilton krever fortsatt svar fra FIA etter den kontroversielle avslutningen av verdensmesterskapet i 2021, da 37-åringen mistet sitt åttende verdensmester-tittel i Abu Dhabi i løpets siste øyeblikk.

Hamilton var på vei til å vinne en nok en tittel på Yas Marina etter å ha kjørt et imponerende løp, og kjørte fra Max Verstappen helt fra start. Men løpet ble snudd på hodet på den mest dramatiske måten etter at en sikkerhetsbil samlet feltet etter en ulykke og visket ut Hamiltons ledelse totalt.

MISFORNØYD: Bruno Fernandes linket bort fra Old Trafford

Likevel var det avgjørelsen om å la halve feltet, spesielt de bilene mellom Hamilton og Verstappen, gå ut av runden før løpet fortsatte. Det betydde at Verstappen, på langt ferskere dekk, fikk en stor fordel under på grunn av pit-stoppene han hadde tatt, og kunne enkelt passere den forsvarsløse briten, på helt slitte dekk, på siste runde og bli verdensmester.

Etter denne episoden er det fortsatt høyst usikkert om Hamilton vil forsette med Formel 1. Både Hamilton og Mercedes var svært misfornøyd med den kontroversielle avgjørelsen som ble helt avgjørende for utfallet. Hamilton har ikke snakket offentlig siden den begivenhetsrike dagen og har sluttet å følge alle på Instagram.

Spilte nesten hele kampen med skrekkskade (NB! sterke bilder)

Ifølge Sky Sports-journalisten Craig Slater er det fortsatt noen store spørsmålstegn ved om Hamilton kommer tilbake i 2022, til tross for ytterligere to år igjen av Mercedes-kontrakten.

«Når vi snakker akkurat nå, kan jeg fortelle deg at det fortsatt er uklart,» sa han på Sky Sports News.

«69 dager til den første Grand Prix i Bahrain, har jeg hørt fra kilder nær Lewis at hvorvidt han vil stille til start for sesongens første løp er fortsatt uklart.»