(c) Bilde fra Viasat: Erling Braut Haaland

Det norske stortalent Erling Haaland reddet Dortmund fra poengtap på lørdag da han scoret langt på overtid og sørget for en 1-0 i seier over Düsseldorf .

Seieren betyr at Dortmund har 66 poeng på andreplass, mens Bayern München har 73 poeng på førsteplass og er i praksis mestre.

Düsseldorf rangerer fortsatt på tredjeplass på 16. plass i Bundesliga.

Julian Brandt inntok rollen som spiss, mens Erling Haaland, som har vært ute med skade de siste to kampene startet på benken.

Les: Endelig: Zidane starter rett på Hazard-planen

Det var imidlertid Dortmunds wingback Achraf Hakimi som etter godt over et kvarter av kampen fikk den første store sjansen til kampen.

Det 21 år gamle marokkanske stortalentet kom på en overgang og var helt ledig foran mål, men han klarte ikke å beholde roen og sendte avgårde en ball som var enkel å redde.

I andre omgang klarte Dortmunds Raphael Guerreiro å slippe ballen i mål etter at innbytter Haaland fikk skuddet sitt blokkert.

Scoringen ble imidlertid deretter avvist da videoopptak viste den 26 år gamle portugiseren var borti med armen.

Mot slutten av kampen var Düsseldorf i nærheten av å ta en overraskende ledelse da en avslutning passerte keeper Roman Bürki og traff stolpen.

I stedet var det Haaland som etter 95 minutters spill nådde høyest på Düsseldorfs felt.

Han ledet ballen inn i en seier for seier for Dortmund, og levet dermed mesterskapets drømmer.