Fotballens Mester Yoda. (foto: city, twitter)

Da overgangsvinduet forrige sommer ble smekket igjen, sto Manchester City uten en ren senterforward av verdensklasse. Sergio Aguero hadde levert sine 260 mål på 390 kamper, i en periode City for alvor etablerte seg på toppen i Premier League. Nå var var det tid for en ny æra – denne gang med Harry Kane. Men Harry ble nektet utreise fra Tottenham, Pep Guardiola gikk inn i sesongen med en «pytt, pytt, da legger vi om spillet og lar lagmaskinen gjøre angrepsjobben»-holdning. Med 3-2 seier mot Gerrard og Aston Villa, viste det seg å være nok.

Motstandernes supportere kan kalle City så mye de vil for en «kjøpelag». Det Pep Guardiola har bygget opp siden 2016 er et ekstremt godt stykke fotballhåndtverk, der en visjon, plan, stabilitet og beinhard jobbing, har gitt resultater de siste årene byrival United nå bare kan drømme om.

Les: Lorenzo Insigne rundet av med 433. kamp for Napoli – nå venter Bob Bradley

Premier League-trofeet ble løftet av City-spillerne på søndag etter å ha snudd 0-2 til 3-2 i den avgjørende kampen. Back-to-back, en ekstrem prestasjon i verdens tøffeste liga.

I juli går Erling Haaland ut på treningsfeltet sammen med denne gjengen. Phil Foden, Premier Leagues beste unge spiller, Kevin de Bruyne, Premier Leagues beste spiller. Pep Guardiola har planen klar for Haaland, der han ikke skal som Jack Grealish å dyttes inn i Citys angrepsspill, men der City tilpasser seg Haalands styrker.

Det ble bare nesten igjen for Pep Guardiola i Champions League, med Erling Haaland på topp er de regjerende Premier League-mesterne vår favoritt til å vinne Champions League 2022/23.

Les: Det var ikke bare ligagullet Liverpool tapte i dag