The beast. (foto: dortmund, twitter)

Mino Raiola har en klientliste som inkluderer Pogba, Zlatan, Donnarumma og Erling Haaland. Når du signerer kontrakt med den italienske agenten er du som spiller sikret en av de største haiene på markedet. Med i pakken har du også sikret en agent som lever av å prate med store bokstaver.

Europamester Gigio Donnarumma er en av de desidert største keepertalentene på markedet, og er som 22-åring allerede en fullblods førstekeeper på høyeste nivå. 251 seniorkamper for AC Milan har keeperen under hanskene sine, i sommer kom overgangen til det som har blitt verdens mest stjernespekkede klubb.

Raiola bekreftet at det var samtaler med Juventus om en overgang, men det endte med at Torino-klubben trakk seg og PSG tok imot free agent Donnarumma med åpne armer – og åpen lønnskonto. Agenten forhandlet frem en årslønn til 22-åringen på rundt 12 millioner euro (pluss add-ons), noe som fikk gjengen i camp Donnarumma til å glise fornøyd i sommer.

Stream Ligue 1, Bundesliga, Serie A, La Liga og mye mer på UnibetTV

Gigant hos AC Milan, men fikk ikke automatisk VIP-kortet med seg til Parc des Princes. (foto: psg, twitter)

Syv PSG-kamper senere står ifølge Cazzetta dello Sport en misforhøyd Donnarumma tilbake med 2 (!) kamper på banen. Dette er keeperen som var selvskreven på kamparenaen hos AC Milan siden han var tenåring, og som allerede har etablert seg som Italias førstekeeper.

Statusen som Player of the Tournament i EM-sluttspillet har ikke gitt 22-åringen noen fortrinnsrett i Paris. Mauricio Pochettino har hatt større tillit til 34-åringen Keylor Navas i sesongstarten, og har sendt Donnarumma inn i en uvant situasjon, som den italienske avisen hevder har ført til så stor misnøye at det kan føre til exit allerede neste sommer.

For oss er det helt naturlig at en 22-åring må jobbe seg inn i en ny klubb, men agent Raiola bygger tydeligvis opp et selvbilde hos sine klienter som står i fare for å knuses i møte med ny arbeidsgiver og trener.

-Det kommer ikke til å være en kamp mellom Gigio (Donnarumma) og Navas i PSG, for Gigio kommer til å spille, sa Raiola forrige uke til Rai Sport.

Blir ingen kamp, Donnarumma kommer til å spille.

Det er en kamp om spilletid, og Donnarumma har flere ganger måttet innse at det er han som sitter på benken.

Vi anbefaler Erling Haaland om å putte på filteret på agent Raiola, når italieneren har fremforhandlet en gullkantet avtale med en Premier League-klubb og forteller 21-åringen at han kan forvente seg samme keiser-posisjon som i Dortmund.