Gutan fremdeles uten poengtap i OBOS-ligaen

134
Tviler på at noen i Tromsø vil motsette seg at Ruben Yttergård Jenssen avslutter karrieren i hjembyen.

Alfheim (Sporten) (TIL – Stjørdals/Blink 4-2) Tromsø fikk en drømmestart på kampen, men resten av førsteomgang ble en motbakke. En ærlig pauseprat snudde kampen for serielederen, som fortsatt er uten poengtap.

Før minuttet var spilt på Alfheim kunne tilskuerne juble for mål, da Daniel Berntsens innlegg fant veien til nettmaskene bak Nicklas Frenderup i Stjørdals-Blink-målet. Fra tribuneplass var det vanskelig å si om innlegget gikk rett i mål, men en ærlig Berntsen forventer at scoringen blir omgjort til et selvmål, etter at ballen gikk via foten til en motspiller.

Men det var også det eneste dem fremmøtet fikk noe å juble for de første 45 minuttene, for resten av omgangen var preget av flere TIL-feil, balltap i farlige situasjoner og et bortelag med stadig mer selvtillit. Mannen som inviterte Stjørdals-Blink inn i kampen med en «målgivende pasning» var Ruben Yttergård Jenssen, som serverte ballen på sølvfat til Blinks-toppscorer Mats Lillebo i forkant av 1-1-målet.

Pausepraten

Både Berntsen og trener Gaute Helstrup røper at pausepraten var viktig for å snu kampen for Gutan, etter at de lå under 1–2 til pause – men vant 3–0 i andreomgang, og dermed ble sluttresultatet 4–2. Hvis det var en ting Yttergård Jenssen gjorde i andreomgang, var det å revansjere feilen. Han scoret selv 2-2-målet tidlig i andreomgang, i forkant av 3-2-målet var det midtbanespilleren som spilte fri Eric Kitolano, før han hadde en målgivende pasning til Magnus Andersens scoring.

Tromsø står med seks seirer av like mange mulige. Nå jager laget Bodø / Glimts statistikk fra sesongstarten i eliteserien. Den kom opp i ti strake. Vi kan bare bli bedre.

– Gaute var ærlig og sa at dette var ikke som det burde være. Vi gikk i oss selv og hadde en god prat med hverandre. Det handlet litt om intensiteten vår, presspillet vårt, og så klarte vi å løse det, beskriver Berntsen.