(c) Bilde TRIKO Eiendom: Gunnar Wilhelmsen

Han er styrtrik en eiendomsbaron, arbeiderpartimann og meget engasjert supporter av TIL. Mang en gang har Gunnar Wilhelmsen bladd opp lommebok og benyttet sin kompetanse for klubben som til tider har hatt en meget ruglete økonomi. 

Det er et langvarig engasjement som Gunnar Wilhelmsen har for klubben i sitt hjerte, allerede i 1981 ble han leder i fotballavdelingen og var sammen med andre frivillige at de  noen år senere rykket opp på øverste nivå. – Han har siden det hatt en rekke roller i klubben og var en av de som forhandlet frem salget av Rune Lange, et salg som brakte inn 40 millioner kroner til klubben.

Gunnar Wilhelmsen tidligere gjort konkrete sonderinger for å se om det er mulig å kjøpe klubben «sin». Men så lenge Sparebanken og Troms Kraft ikke har ønsket å selge, har det blitt med tanken. – Tidligere i år overførte de to aktørene sine aksjer til klubben og dermed var det mulighet for et innrykk av Wilhelmsen.

For noen dager siden gjorde han det klart at han stiller som kandidat til ordførervervet i i byen Tromsø for Arbeiderpartiet. Det gjorde det umulig å samtidig være «klubbeier».

Les: Andersen aktuell for Tottenham

Drar i håndbrekket

I går ga han beskjed om at han ikke kjøper TIL. Wilhelmsens hapilitetsproblemer  fører nå til at klubben setter alle avtaler på vent og skal finne en økonomisk plan som duger uten eiendomspenger.

Les: Wenger: «Jeg kommer tilbake 1. januar»

Klubbens daglige leder Kristian Høydal sier til TIL sine sider.

«Årsaken er at vi ønsker å se på totaliteten og at vi trenger å legge en ny økonomisk langtidsplan for klubben.»

«Vi har et behov for å ta et steg tilbake slik at vi kan se nytt på hvordan troppen settes sammen for 2019. Dette har først og fremst med økonomiske hensyn å gjøre», sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

En slik avgjørelse kan gå ut over spillere med kontrakter som går ut etter sesongen. TIL-kaptein Simen Wangberg er en av dem. I tillegg til Wangberg er også Magnar Ødegaard, Christian Land-Landu og Hans Nordbye på utgående kontrakter.

Ruben Kristiansen i Brann har vært linket til gamleklubben. Spilleren bekreftet i august overfor Nordlys at han er ferdig i Bergen etter sesongen. Til avisen sa han også at han hadde innledet samtaler med Tromsø. Etter onsdagens nye informasjon er en potensiell overgang satt på vent.