Guillermo Barros Schelotto

Paraguay var kjappe på avtrekkeren når de ikke gikk bra. – Landet har en dårlig start på VM-Kvalifiseringen og var raske me å gi landslagssjef Guillermo Barros Schelotto sparken.

Guillermo Barros Schelotto er en ekte legende hjemme i Argentina. Han spilte i 16 år av sin profesjonelle karriere i den argentinske Primera División og vant 17 titler. Selv om Diego Maradona sluttet i Boca Juniors når Schelotto begynte ble de to gode kamerater etter de begge hadde lagt fotballskoene på hylla.

Paraguay har startet den søramerikanske kvalifiseringen til verdensmesterskapet i 2026 i USA, Mexico og Canada med et kryss og et tap. En svak start – som får umiddelbare konsekvenser.

Les: Salah er fantastisk

Natt til søndag meldte det paraguayanske fotballforbundet (AFP) at forbundskaptein Guillermo Barros Schelotto får sparken.

«Vi ønsker ham og hele trenerteamet hans lykke til, samtidig som vi takker for engasjementet som er vist for landslaget», skriver forbundet i en pressemelding.

Guillermo Barros Schelotto tok over Paraguay i oktober 2021 og er under kontrakt til sommeren 2024. Ifølge transfermarkt.com hadde 50-åringen et snitt på 0,94 mål i årene som nasjonens landslagssjef. Totalt ble det kun fire seire på 17 kamper.

Les på F7: TikTok får milliardbot

Tidligere i karrieren har han trent Palermo, Boca Juniors og Los Angeles Galaxy.