Han til høyre er den eneste som sitter på bremsen. (foto: city, twitter)

Etter Erling Haalands debut i Premier League med to scoringer, la tidenes mestscorende spiller i øverste divisjon på balløya ut meldingen: «2 down, 258 to go». Etter fem kamper er også Pep Guardiola overbevist om at han er vitne til det som kan bli det største i klubbens historie.

Alan Shearer står med 260 Premier League-scoringer, og vet knapt hvordan han skal få fullrost den norske 22-åringen. På onsdag mot Nottingham Forest sendte City-angrepet Haaland til hattrick i løpet av de første trettiåtte minuttene. Dette var dermed Haalands back-to-back hattrick, det første i Premier League siden 2017 da Harry Kane gjorde det samme.

LES: Ola Kamara er Wayne Rooneys viktigste spiller

Manchester City har vunnet Premier League og nådd nesten helt til topps i Champions League med en Sergio Aguero-karriere på hell, den siste sesongen uten en rendyrket goalgetter på topp. Etter fem kamper i City-drakta for Haaland er Pep Guardiola overbevist om at 22-åringen har potensialet til å matche og passere klubbens største angrepsikon, Aguero.

Sergio Aguero startet sine fem første kamper med 8 mål, Haaland står med 9.

-Sergio er en legende. Ingen kan ta posisjonen hans i hjertene til City-supporterne, der han scoret det viktigste målet i moderne historie (husker dere den United-supportere?). Erling har kvalitetene til å gjøre det samme. Hva Sergio har gjort er enesteående, men Erling har talentet hans, sier en knakende fornøyd Guardiola ifølge ESPN.

LES: Spesielt én ting Marco Reus gleder seg til i Champions League

Det argentinske City-ikonet hamret inn totalt 260 scoringer på 390 kamper i den lyseblå drakta. Klarer City å gi Haaland arbeidsforholdene til at nordmannen ikke finner grunn til å forlate Etihad på mange sesong, da skal Aguero definitivt få konkurranse. En av verdens beste managere har talt.

Det som gjør det hele utrolig, er at dette er samme manager som for litt over én måned siden ba om tålmodighet for sin unge norske spiller – og som aldri har sammenlignet en annen spiller med sin største scorings-leverandør, Sergio Aguero.

Erling Haaland endret det hele etter fem kamper på Premier League-arenaen. Rått!

LES: Football-Insider: Liverpool og Chelsea i beinhard Deadline Day-kamp