Ikke overraskende er Pep Guardiola den Premier League-manageren som blir best betalt. Spanjolen tjener mer enn dobbelt så mye som nestemann på listen. Ole Gunnar Solskjær blir også «brukbart» betalt.

At Manchester City-manager Pep Guardiola tjener styrtende på å lede City-spillerne kommer ikke som noen overraskelse. Etter at Guardiola signert en ny avtale med City kan spanjolen se 20 millioner pund trille inn på kontoen per sesong. Det tilsvarer, med dagens forholdsvis svake kronekurs, ca. 220 millioner kroner.

Neste mann på listen er, kanskje litt overraskende når man tar klubbens lønnspolitikk med i betraktningen, Mauricio Pochettino. Argentineren som ledet Tottenham til Champions League-finalen forrige sesong tjener 8,5 millioner pund, eller nesten 100 millioner kroner. Høyst sannsynlig vil Pochettino kunne kreve noe mer i neste lønnsforhandling, og nå når det murrer litt i Spurs-leiren er det ikke sikkert det blir alt for lenge til argentineren har fått en ny sjefsstol et eller annet sted i Europa. Du kan lese mer om problemene i Tottenham på https://www.nettavisen.no/sport/.

Kilde: Pixabay

Selv om Liverpool vant Champions League og gjorde en bedre Premier League-sesong enn Spurs, må Jürgen Klopp likevel se Pochettino tjene mer enn ham. Tyskeren som har ansvaret for suksessen på Anfield tjener likevel godt, men én million pund mindre enn sin kollega i Tottenham.

Solskjær har råd til salt i maten

Til tross for begrenset suksess, i alle fall sammenlignet med Jürgen Klopp i Liverpool, tjener Ole Gunnar Solskjær det samme som tyskeren. Med en årslønn på 82,5 millioner kroner har Solskjær nok til et ekstra lag smør på brødskiven.

Kristiansunderens lønn gjør ham til den soleklart best betalte idrettspersonligheten i Norge. Nummer to på listen, Mads Zuccarello Aasen, tjener også godt med penger, men hans avtale med Minnesota Wild er «kun» verdt ca. 51 millioner kroner per år. Artikkelen VG skrev om Zuccarellos kontrakt kan du finne ved å følge denne linken https://www.vg.no/sport/.

Selv om Solskjær har noe mer manager-erfaring enn Frank Lampard i Chelsea, er det likevel verdt å bemerke lønnsforskjellen til de to tidligere klubbikonene på henholdsvis Old Trafford og Stamford Bridge. Lampard tjener nesten 30 millioner kroner mindre enn Ole Gunnar Solskjær.

Om nordmannen når å bli sittende i sjefsstolen på Old Trafford i lang tid gjenstår å se, men det er ingen tvil om at presset kommer til å vokse seg enormt hvis resultatene uteblir. For hvor gode er egentlig United? Hos bet365 anser de sannsynligheten for at Solskjær og Manchester United ender i topp-4 som mindre enn 50 %. Hvis du mener dette er et godt odds tips får du odds 2,20 på spillet. Du kan lese mer om United, Solskjær og Premier League på https://extra.bet365.com/news/nn/.

West Ham-manager Manuel Pellegrini og Ralph Hasenhüttl i Southampton tjener også betydelig mer enn Lampard. De to har en årslønn på henholdsvis 77 millioner og 66 millioner kroner.

Kilde: Pixabay

De best betalte Premier League-managerene

Pep Guardiola (Manchester City) – 220 millioner NOK

Mauricio Pochettino (Tottenham) – 93,5 millioner NOK

Jürgen Klopp (Liverpool) – 82,5 millioner NOK

Ole Gunnar Solskjær (Manchester United) – 82,5 millioner NOK

Manuel Pellegrini (West Ham) – 77 millioner NOK

Ralph Hasenhüttl (Southampton) – 66 millioner NOK

Unai Emery (Arsenal) – 66 millioner NOK

Frank Lampard (Chelsea) – 55 millioner NOK

Brendan Rodgers (Leicester) – 55 millioner NOK

Eddie Howe (Bournemouth) – 44 millioner NOK