Dagens helt Olivier Occean

Det var bare et lag på banen i dag, Florø har allerede forberedt seg på en tilværelse i Post Nord-Ligaen og vil neste sesong kjempe om opprykk mot Fredrikstad som i går ble værende «der nede»

Mjøndalen var på fra første sekund og kan takke seier og to mål av Olivier Occean for at de nå rykker opp. Med seg får de Viking som var på nippet til å gi bort seieren, seriemesterskapet og plassen for direkte opprykk.

Les: Suarez vurderer retur til Premier League

Første målet kom etter halvtimen spilt da Olivier Occean enkelt satte inn ballen etter et innlegg foran mål. – Bare syv minutter etterpå kom den andre scoringen og det var igjen Occean som satte ballen i mål.

Viking ledet med et poeng til Mjøndalen og to til Aalesund, for å være 100% sikker på direkte opprykk var bare seier godt nok. Aalesund vant forøvrig sin kamp borte mot Strømmen og kommer dermed inn på 3.plass.

Les: Et herlig kaos i Stavanger!

Viking tok imot Kongsvinger og var sterkest og satte fortjent det første målet etter 22.minutter ved Johnny Furdal. – Så noen minutter senere gikk pusten ut av hjemmepublikumet etter en gigantisk keepertabbe Iven Austbø lar ballen gå mellom beina sine og gir bort utligning 1 – 1 til Kongsvinger. Shuaibu Ibrahim kunne lett pirke ballen i mål.

Etter 73 minutter fikk Kongsvinger en mann utvist:Gang Dongwan fikk sitt andre gule kort og måtte forlate banen.

Viking fikk flere kjempestore sjanser i andre omgang, men det var ikke før det 79. minutt at Tommy Høiland satte inn 2-1-ledelsen.

Kort tid etterpå punkterte Viking kampen da Zymer Bytyqi satte inn 3-1 etter 85 minutter.

Dette betyr at det er Mjøndalen og Viking som rykker direkte opp til Eliteserien. Mens Aalesund, Sogndal Ull/Kisa og Nest-Sotra må ut i kvalifiseringsrunde.  – Etter det møter vinneren enten Bodø/Glimt, Strømsgodset, Start, Lillestrøm eller Stabæk i kamp om den siste Eliteserieplassen.