Marit Bjørgen fikk med seg det norsk flagget.

Tidenes mestvinnende vinterolympier er i mål. 8 gull, 4 sølv og tre bronse. Det som er helt sikkert, dette er siste OL for Marit Bjørgen. 

På avslutningsseremonien senere i dag runder hun av OL-karrièren med å være Norges flaggbærer.

Vi vet ikke hvor lenge 37 år gamle Marit Bjørgen vil fortsetter som aktiv skiløper, kan tenkes det blir et VM til, og da sammen med sin gode venninne Therese Johaug. Marit sin aller siste øvelse var en maktdemonstrasjon og hvis hun skulle velge det, en verdig avslutning på en imponerende karrière, eller som Therese ville si: «Det er bare å kaste hatten i støvet».

Nå er det ingen over eller ved siden av Marit Bjørgen i vinterolympisk sammenheng. Hun sikret sitt åttende OL-gull etter en maktdemonstrasjon på tremila.

Den uvirkelige og historiske bragden gjør at tidenes mest dekorerte vinterolympier fortsatt er norsk, men nå er det ikke lenger Ole Einar Bjørndalen som topper listen.

Det er bare å gratulere! For en fantatisk person og skiløper… Stolt av å være nordmann i dag, skriver OIe Einar Bjørndalen i en sms til NRK.

Det hadde vært gøy å se om Ole Einar Bjørndalen kunne for forsvart sin plass og hentet gull. For skiskytterne har det sett bort ifra Johannes Bø har det vært et skuffende OL. Etter vår mening var det en klar feil å ikke la tidenes olympier delta.

 

Du har alltid vært mitt store forbilde, igjen beviser du hvorfor. Gratulerer som tidenes vinterolympier, Marit Bjørgen. Du er den beste.

Dette er hilsenen fra Therese Johaug til Marit Bjørgen på Instagram,

 

Alt klaffet i dag, dette var helt perfekt. Jeg fikk klisterføre, det elsker jeg. Jeg hadde fantastisk gode ski og jeg kunne gå veldig kontrollert og avslappa på ski. Jeg liker å styre feltet selv. Jeg synes jeg har manglet litt selvtillit i år, men nå stemmer det. Det var denne distansen jeg hadde bestemt meg for å satse på. Det er min distanse og jeg visste at hvis jeg fikk ting til å klaffe hadde jeg en mulighet, sier Bjørgen til Eurosport.