Gratulerer: Alexander Kristoff syklet inn til sin første etappeseier i Tour de France

Top Article ad

På den aller siste etappen i årets Tour de France brygget det opp til massespurt opp Champs-Élysées i Paris og raskest av dem alle Alexander Kristoff.

Den siste etappen i årets Tour de France ble Kristoff sin første etappeseier.

«Det er en drøm som går i oppfyllelse, jeg har drømt om denne seieren i mange år. Jeg har vært nær mange ganger før, men har blitt slått», sier Alexander Kristoff til Eurosport.

– De siste 20 meterne var jeg sikker på at jeg skulle vinne og jeg er så glad for at jeg klarte det, legger han til.

John Degenkolb kom på andreplass og Arnaud Demare på en tredjeplass. Edvald Boasson Hagen kom på en fjerdeplass.

Sammenlagtseier til Thomas
Sammenlagtseieren var allerede avgjort etter at Geraint Thomas kom på en tredjeplass på tempoetappen på lørdag og beholdt den gule trøyen. Han trengte bare å komme seg over målstreken på dagens etappe. Det gjorde han og vant dermed årets Tour de France.

– Det er utrolig, jeg tror det tar litt tid før det vil synke inn. Vanligvis er denne etappen ganske vanskelig, men i dag gikk det så lett. Støtten og alt, det er helt uvirkelig, sier Tour de France-vinneren.