Petter Northug

Av en eller annen grunn kom jeg til å tenke på John Arne Riise mens jeg så Petter Northug gråtkvalt fortelle at en fantastisk karriere nå er over. – Northug slo gjennom i 2006 og har vunnet tretten VM-gull, hvorav sju av dem er individuelle, og han har vunnet alle VM-distanser. I tillegg har han to OL-gull og 38 enkeltseire i verdenscupen, og han vant verdenscupen sammenlagt i 2009/2010 og i 2012/2013.

Petter er bare 32 år gammel og topptrent, trolig bedre trent enn 99% av alle fotballspillere i landet. – og nå skjønner du sikkert sammenligningen. Verdens raskeste mann Usain Bolt arbeider knallhard for å bli fotballspiller og ville vært det for lenge siden hvis han hadde godtatt normal betaling.  Petter Northug har en ekstrem tiltrekningskraft i media og de aller fleste synes kombinasjonen med ekstreme idrettsprestasjoner sammen med en herlig avvisning av janteloven er befriende.

Les: Den ideelle Fabregas-erstatter fra Barcelona?

Det finnes knapt noe kjedeligere enn å være ekspertkommentator i TV 2, eller være eiendoms-baron. – Så da foreslår vi heller han fortsetter med det han kan best. -Sport og Show.

John Arne Riise prøvde etter sin storhetstid i Liverpool og (Roma) å holde liv i karrieren ved å spille her hjemme. Siste klubb ble Rollo i fjerdedivisjon før han byttet sport og ble med på et profesjonelt skilag med fokus på langløp. – John Arne Riise sitt «omstilling» til skisport har så langt ikke vært fantastisk, men han er tross alt 38 år.

Vi har tro Petter Norhug kan klare overgangen og få 8 år til som topp idrettsutøver.

Vi foreslår for Petter Northug å ta en omvendt John Arne Riise og bli fotballspiller. Vi foreslår en trønderklubb som trenger hjelp. Levanger rykket ned til Post-Nord Ligaen og representerer med det et nivå som Petter godt kan starte på, hvem vil vel ikke komme på stadion og se hva Petter kan klare med fotballsko på beina. – Han har definitivt både rykk og kondis som skal til. Aner ikke hvordan det er med ballkontroll, men ut i fra «blikket» til Petter Northug skulle vi tro han er en som lett kan finne mål.

Levanger, deres nye hovedtrener Magnus Powel og Petter Northug trenger en opptur, vi forslår at de skaper den sammen.

Les: Magnus Powell synes det blir godt å komme utpå feltet igjen