Gikk for diggbart comeback til nok en posisjon som overflødig. (foto: villa, twitter)

På lørdag var det Manchester United som ble de første til å kjenne på Coutinhos retur til Premier League. Den tidligere Liverpool-spilleren gjorde sakene sine ekstremt bra på Villa Park, involvert i de to scoringene som tvang Ralf Rangnick og gjengen til poengdeling. Dette er garantert bare starten.

Vi husker hvordan James Rodriguez fikk umiddelbar suksess hos Everton da Carlo Ancelotti hentet sin tidligere læregutt hos Real Madrid til Goodison Park. Rodriguez leverte fra debuten, men klarte ikke å holde trøkket opp gjennom hele sesongen. Selv om mange har en vente-og-se holdning til Coutinhos retur til Premier League, er dette en helt annen historie enn James Rodriguez.

For i motsetning til Rodriguez, som ble hentet til balløya uten erfaring fra Premier League og uten en klart definert rolle på Goodison Park, er Coutinho og Aston Villa med Gerrard ved roret en naturlig match.

Brasilianeren er en helt spesiell spiller som ikke passer inn i konvensjonelle posisjoner. Han er ikke venstreving, der han foretrekker å bevege seg i deler av venstrevingens arbeidsområde, han er heller ikke en skikkelig nr. 10, der Coutinho har en tendens til å bevege seg på en utradisjonell måte gjennom hele kampen. Hos Barcelona ble dette et av de største problemene, der 4-3-3 formasjonen etter Erneste Valverdes exit krevde at Coutinho jobbet ute på flanken.

Hos Steven Gerrard kjøres det et juletreformet system med 4-3-2-1, den perfekte formasjonen for å få mest ut av Coutinho. Her vil 29-åringen kunne holde seg på et mindre område av venstresiden gjennom hele kampen. Uten krav til å droppe tilbake til forsvaret, men hele tiden lurkende bak spissen og vente på muligheten.

(foto: villa, twitter)

Steven Gerrard digger i tillegg sine langskyttere, hos Aston Villa vil Coutinho garantert få nok av muligheter til å hente frem langskuddet han ble fryktet for hos Liverpool.

Ifølge Goal kan Steven Gerrard også gi Coutinho rollen som en free eight, frirollen brasilianeren hadde på slutten av Liverpool-karrieren der han hamret inn 12 scoringer og 9 assists i den første delen av 2017/18-sesongen.

Vi kan knapt vente på å se Coutinho mot Everton på lørdag, 22. januar

Tidligere lagkompis Steven Gerrard som leder, formasjoner skreddersydd for Coutinho og en rolle i Villa-laget som gir rom for å levere det han gjorde hos Liverpool. Kort sagt: Alt er lagt tilrette for at Coutinho guides tilbake i formen Premier League-motstanderne fryktet.