Trøblet til den meget suksessrike treneren Julen Lopetegui startet i det øyeblikket han sa ja takk til å bli Real Madrid sin nye manager etter Zinedine Zidane. Nyheten sprakk to dager før VM i Russland ble sparket i gang sommeren 2018.

Planen til Lopetegui var å fullføre VM som landslagssjef for Spania og så dra til den spanske hovedstanden. – Det spanske landslaget fikk igjennom kvalifiseringen uten tap og hadde store ambisjoner som ble knust av at fotballforbundet i Spania umiddelbart da han sparken og røk ut i gruppespillet.

Les: Det løste seg likevel for Liverpool-spiller Marko Grujic

Vel på plass i Real Madrid gikk det skikkelig dårlig, klubben han spilte for i sin ungdom ga han i realiteten ingen sjanse.

Lopeteguis første kamp som manager fant sted 15. august 2018, i et 4–2 tap mot rivalene Atlético Madrid i UEFA Super Cup. Han ble dermed den andre Real-manager som startet sin periode med å slippe inn fire mål, etter at engelskmannen Michael Keeping som begynte i 1948, ble felt 4–1 av RC Celta de Vigo.

Etter en rekke dårlige resultater og til slutt et 5–1 borte nederlag mot Barcelona i El Clásico 28. oktober 2018, fikk Lopetegui sparken dagen etter og ble erstattet av Santiago Solari.

Den 5 juni 2019 startet gjenreisingen av Julen Lopetegui sin karriere! – I samtale med Viasat forteller han om oppturen.

Les: Crystal Palace henter hjem tidligere Liverpool-spiller

Sevilla ville satse på Julen Lopetgui og ga han en kontrakt på tre år. – Det er det lureste klubben har gjort på veldig lenge.

I hans første år endte de fjerdeplass i La Liga og kvalifisere seg til Champions League, og 21. august beseiret de Inter Milan 3–2 i 2020 UEFA Europa League-finalen, hans første trofee og med det «dobbelt» kvalifisert til Champions League.