Gir det frem til jul, slutter hvis ikke formen kommer

Petter Northug

Det som skulle være en pressekonferanse om denne vinteren på pressekonferansen foran sesongåpningen på Beitostølen fikk en helt annen og dramatisk vending. Petter Northug får det ikke til å stemme og skjer det ikke noe raskt kan skikarrieren være over.

«Jeg gidder ikke å prøve dette hvis jeg ikke tåler trening og konkurranser. Det er et siste håp. Hvis ikke kroppen svarer nå, er det et tegn på at nok er nok»

Les: Vil gjøre underverker for farten, Marouane Fellaini klipper bort nesten alt håret

– Per nå vet jeg ikke om jeg tåler trening og konkurranser, sier han etter en frustrerende sensommer og høst med mye sykdom.

Før sesongåpningen har Petter Northug bare vært istand til å trene i litt over en uke etter han ble syk under høydesamlingen i Val Senales i oktober. Det er mye trening som skal til, sykdom har sørget for at han har gått glipp av mye.

«Jeg har sikkert tapt 200 treningsøkter siden juli. Det er vel 80 prosent, da.»

«Det er synd å miste så mye trening, og jeg skulle gjerne vært det foruten. Jeg fikk gjort det jeg skulle i mai og juni, og så har det vært fryktelig tynt siden det. Lite kontinuitet og en dårlig jobb»

Han gikk langt i å avkrefte at han starter Tour de Ski i romjulen. Trolig blir han ikke å se i verdenscupen i 2018.

– Jeg er nok ikke klar for det (verdenscuprenn) før etter nyttår, tidligst. Skal man se realistisk på det, har jeg skrinlagt det (Tour de Ski), for jeg rekker ikke å komme i form.

Likevel finnes det et snev av håp hos 32-åringen som har hatt mer betydelig mer motgang enn medgang etter VM i 2015.

– Har man ikke gått fort før jul, må man gå styggfort etter jul. Og det må fungere over tid. Om jeg får et bra høydeopphold før jul, og det responderer bra etter jul, så er det håp.

– Jeg håper jeg kanskje kan trylle fram en form i sprint. Jeg har kjent på trening at hurtigheten er der.