Gianluigi Buffon var i Parma fra 1991 til 2001

Den 43 år gamle keeperlegenden Gianluigi Buffon hadde lyst til å fortelle å vokte buret til Juventus, men den gamle dame kunne ikke garantere mer spilletid fremover, bare at de «skulle prøve». – Det hold ikke Buffon har ikke lyst til å trappe ned, tvert imot, han ønsker å kjempe hver uke.

Hans gamle klubb Parma har en elendig sesong bak seg og rykket ned til Serie B, Buffon vende tilbake til Stadio Ennio Tardini, som han forlot i 2001.

Les: Sparker Joey Hardarson, det eneste som kan redde Start nå er «Myggen»


Bare 17 år gammel debuterte Buffon for Parma mot de daværende italienske mestere AC Milan i november 1995. Han imponerte stort , tenåringen gjorde en rekke forbløffende redninger fra superstjerner som Roberto Baggio, George Weah og klarte å holde nullen i en poengløs kamp.

Selv om han ble lagt merke til var det først sesongen etter han ble førstekeeper for Parma. – Før han forlot Tardini, vant Buffon Coppa Italia, Supercoppa Italiana og UEFA Cup i 1999, og tilbrakte ytterligere to år der før han dro videre nordover.

Da han forlot Parma etter ti år var den en stor skuffelse for veldig mange fans, nå over 20 år etter finnes det fans som ikke akkurat vil ta han imot med åpne armer. – Et medlem av klubbens ultras, som snakket til MARCA, anerkjente det romantiske med å hente 43-åringen tilbake der han ble en stor målvakt.

Den nåværende troppen er svært ung og trenger et erfarent innsalg, spesielt etter veteranen Bruno Alves forlater klubben og trolig går inn i pensjonistens rekker.