Gareth Southgate

Det er ingen tvil om at det er tøft å være manager, spesielt i Premier League hvor forventingene og pengene er enorme. Roma manager Jose Mourinho mens han ledet Manchester United mente at Gareth Southgate med erfaringen som kommer fra å lede England, kan lede en hvilken som helst klubb.

Gareth Southgate er inne i sitt syvende år som landslagssjef for England. – Så beviser han at José Mourinho har rett.

Les: Må velge mellom Joao Felix og Joao Cancelo

«Det er ingen jobb som skremmer meg» sier han til Sky Sports.

Gareth Southgate har ledet Englands landslag siden 2016 og tatt laget gjennom flere store mesterskap med et siste nederlag på Wembley i Euro 2021 som hans viktigste prestasjon.

Men ingenting er evig og nå åpner han opp for å lede et lag i Premier League den dagen han sier farvel til jobben som landslagssjef. «Jeg vet jeg kan gjøre det. Jeg er ikke i tvil, det er ingen jobb i fotballens verden som skremmer meg etter å ha hatt dette. Du vil aldri bli utsatt for større press eller større problemer»

Han forteller også om en samtale han hadde med Jose Mourinho under den portugisiske manageren tid i Manchester United.

– Han sa: «Når du er ferdig i den rollen du har nå, kan du gjøre hva som helst». Jeg trodde han hadde rett, og nå som jeg er syv år i jobben vet jeg at det definitivt er sant.

Gareth Southgate har kontrakt med England ut 2024 og han skal dermed lede laget gjennom EM i Tyskland neste sommer. 53-åringen har tidligere trent Middlesbrough og Englands U21-landslag.

Les på F7: Ole Gunnar Solskjær vil være sikker han ikke blir bedt om å lede en «barnehage»