Sondre Brunstad Fet

Det er ikke noe å diskutere lenger, Bodø/Glimt har etter 22 kamper spilt 59 poeng, med 16 poeng ned til Molde på andreplass. – Og dessverre for Aalesund, med syv poeng på kontoen er det ingen mulighet for å overleve i Eliteserien.

Nå har Aalesund solgt spilleren de ikke ønsket å selge i sommer, Sondre Brunstad Fet.

Les: Tid og sum for Erling Haaland er klar

Aalesunds Fotballklubb og Bodø/Glimt er enige om en overgangsavtale for Sondre Brunstad Fet.

  • Det er selvfølgelig trist å forlate AaFK, som jeg har vært en del av i mange år. Samtidig er dette et riktig steg for min del. Bodø/Glimt har bygget et solid fundament, og jeg har fått utvikle meg i en spesifikk rolle som jeg trives i, sier Sondre.

Glimt ligger an til å ta seriegull i Eliteserien og har i tillegg vist at de har noe å komme med internasjonalt. Sondre var med fra start av i nestenbragden mot AC Milan på San Siro i Europa League-kvaliken tidligere i år. Der tapte nordlendingene knepent.

  • Vi har hatt en veldig god sesong, og kampen mot Milan har selvfølgelig vært et av høydepunktene. Det var stort å gå ut på San Siro, og en kjempeprestasjon å nesten slå dem ut, sier sykkylvingen.

Sondre kom til Aalesund som ung gutt og tok steget opp fra juniorlaget til A-laget. Han benytter anledningen til å takke for de mange fine årene i AaFK, og ser nå fram til å ta ytterligere steg som fotballspiller.

  • Jeg utviklet meg godt i AaFK, men nå har tida kommet for å ta det neste steget, sier han.

Sportslig leder i AaFK, Bjørn Erik Melland, forteller at han gleder seg over den innholdsrike sesongen Sondre har hatt

  • Bodø/Glimt ønsket å kjøpe Sondre i juni. Det var ikke aktuelt for oss. I og med at trenerteamet ikke så på ham som en naturlig spiller i startellveren vår, så aksepterte vi å la ham gå på lån. Slik sesongen har utartet seg har vi vært forberedt på at Bodø/Glimt velger å kjøpe ham etter denne sesongen.

  • Sondre har på sju år gått fra å spille på Sykkylven stadion til å møte AC Milan på San Siro. Det er en bekreftelse på at Sunnmørs-modellen med samspill og et naturlig utviklingsløp fra moderklubb og landslagsskole til AaFK er et godt utviklingsløp. Vi er stolte over å vært med på denne reisen, ønsker Sondre lykke til og håper å se ham i oransje drakt igjen så snart som mulig, sier Bjørn Erik.

I dag signerte indreløperen en kontrakt som strekker seg ut 2023.

  • Det er ikke alltid lett å skulle signere for en klubb, men sånn som situasjonen har blitt ble det likevel et lett valg. Jeg trives i klubben, både på og utenfor banen. Jeg ble fra første stund tatt godt imot av spillergruppen, trenere og folk i byen, forteller Brunstad Fet.

I årets Eliteserie har Brunstad Fet startet 19 kamper og scoret tre mål.

  • I Glimt har jeg absolutt tro på min egen utvikling. Å være her et fint neste steg for meg, og det er en veldig bra klubb sin spiller fotball son passer meg bra. Da tenker jeg det er rett for meg å være her, fortsetter Fet.

Nå ser han frem til å ta enda flere steg i klubben.

  • Det er godt å ha kontrakten i boks, og jeg er veldig fornøyd, avslutter han.