President Joan Laporta snakker med pressen

Joan Laportas første vintersignering noensinne var Edgar Davids (mannen som gjorde store briller og rasta fletter populært) i januar 2004. Barcelona-presidenten er godt i gang med sin andre periode og håper lignende rask uttelling i januar.

Barcelona som nå etter å ha sluppet Lionel Messi og Antoine Griezmann er ifølge Mundo Deportivo i en økonomisk posisjon for å gjøre oppkjøp.

Les: Bekreftet: Manchester United skal opp mot Serge Aurier

To spillere høyt på prioriteringslisten er Manchester City -spissen Raheem Sterling og RB Leipzigs angripende midtbanespiller Dani Olmo. Begge var ifølge spansk media på vei til Camp Nou i sommer.

Pep Guardiola og Manchester City hadde gitt grønt lys for Sterling til å forlate forutsatt at et tilfredsstillende tilbud kom inn. Barcelonas fotballdirektør, Mateu Alemay, reiste til og med til Manchester i sommer for å snakke med City angående Sterling.

Så er det Dani Olmo som Barcelona hadde på sitt ungdomsakademi, men lot dra videre. Etter syv år på akademiet dro den nå 23 år gamle særdeles dyktige midtbanespilleren til Kroatia og Dinamo Zagreb i 2014. Nå er han en av RB Leipzig sine aller viktigste spillere, bundesligaklubben som har godt med penger kommer ikke til å være enkle å forhandle med. – Direktør Oliver Mintzlaff sa for ikke så lenge siden at Dani Olmo blir nesten uansett hvilket tilbud som kommer inn døra.

Les: Ny strålende Premier League-dokumentar


Joan Laporta vil ha veldig gode minner fra sin første vinterunderskrivelse noensinne i januar 2004, i løpet av sin første periode som Barcelona-president. Etter å ha sittet på benken i Juventus, kom Edgar Davids til Barcelona på lån den vinteren og spilte 18 kamper (13 seire, 3 tap, 2 uavgjorte) og etterlot et varig minne på så kort tid.

Nederlenderen påvirket umiddelbart og bidro med sin aggressive og vinnende mentalitet til å gi en gnist til et lag som fortsatte å bli LaLiga -mestere den påfølgende sesongen.

Barça har imidlertid ikke hatt så stor flaks med med vintersigneringer de siste årene, hvis vi vurderer Yerry Mina, Kevin-Prince Boateng og Jeison Murillo (Martin Braithwaite kom senere, i februar 2020, på grunn av skadene til Luis Suárez og Ousmane Dembélé) .