Ronny Johnsen var en del av oppturen til det norske landslaget og har smakt på suksess sammen med Manchester United. – Det mange har vært overrasket over er at han så langt ikke har brukt sin erfaring, kontakter og fotballforståelse som trener.   Midtstopperbautaen med 62 landskamper har rukket å bli 50 år, skal ta over treneransvaret for FK Eik Tønsberg en klubb som snart er 100 år. 

De siste årene har Ronny Johnsen vært knyttet til Wang Toppidrett.

«Jeg har sittet i styret til FK Tønsberg en stund, og det var med en tanke på å drive litt mer med fotball igjen. No har jeg vært i Wang-systemet i mange år, og eg kjente at suget etter å ta en trenerjobb var til stede, seier Johnsen til TB.

Les: Marca: Martin Ødegaard blir historisk

Skal trene gamleklubben

Det satses igjen i Tønsberg, fra neste år skal tar samarbeidsprosjektet i byen enda et skritt da Eik-Tønsberg og FK Tønsberg slår seg sammen fra neste år. Ronny Johnsen skal lede A Laget sammen med Christopher Barland. Flere Tønsberg profiler blir med i trener teamet, blant annet  Per Egil Swift og Fredrik Kjølner.

Ronny Johnsen kommer fra Stokke i Vestfold og spilte for Eik-Tønsberg tidlig i karrieren før han gjekk til Lyn i 1992. Senare spelte han for Lillestrøm, Besiktas, Manchester United, Aston Villa, Newcastle og Vålerenga.

I United vant han Premier League tre ganger, og som vi alle husker godt  Champions League.

Les på Popidol: Når sluttet klovnene å være morsomme?

 

«Jeg har hatt mange dugelige trenere og kunne hente inspirasjon fra mange».