Frykter ikke virus, nå kommer 300 000 tilskuere

Det vil ikke være noen begrenset tilgang for fans av Formula 1 Grand Prix of Australia, lover arrangøren. Det var en tilskuerrekord for en cricketkamp for kvinner i Australia på søndag, som for øvrig Katy Perry åpnet.

Til helgen forventes det horder av mennesker til Formel 1 Grand Prix i Melbourne.

Les: Guardiola synes det blir helt meningsløst

Mens sportsbegivenheter rundt om i verden avlyses, utsettes eller holdes uten tilskuere, kjører Australias Grand Prix stort sett som planlagt.

Mandag uttalte lokale arrangører at de ikke vurderte å kjøre uten tilskuere i det hele tatt. I løpet av helgen samlet 86 000 tilskuere seg på det lokale cricketstadionet til VM-finalen for kvinner, og australske helsemyndigheter ser ikke 300.000 F1-fans i løpet av helgen som en risiko.

«Det er foreløpig ingen bevis for smitteoverføring i Victoria (delstaten Melbourne). Jeg har ingen bekymringer om å gå steder med store samlinger mennesker eller på gatene i Victoria. Så jeg tror ikke det er noen risiko» sier professor Brendan Murphy, hovedansvarlig for de australske helsemyndighetene.

Pr. Senest 9. mars hadde Australia registrert 77 tilfeller av koronavirus og ingen dødsfall, ifølge WHO.

På flyplassene er det begrensninger for passasjerer som har vært i Kina, Italia, Iran eller Sør-Korea i løpet av de siste 14 dagene.

Les: Steve Bruce hadde en virkelig god nyhet på tirsdag