Erik ten Hag korrekt antrukket med sixpence. foto: united, twitter)

Sommeren Erik ten Hag entret scenen i Manchester brukte Man United store ressurser på å levere manageren sin midtbanegeneral, Frenkie de Jong. Barcelona åpnet døra, klubbene ble mer eller mindre enige, men spilleren nektet. Ten Hag har ikke sluppet sin tidligere læregutt hos Ajax, men nå skjer det noe i United-troppen som skal gjøre de Jong overflødig.

Midtbanespilleren var hos Ajax avgjørende for suksessen til Ten Hag-fotballen. Det ble ingen De Jong-overgang, men en spiller har i løpet av 72 minutter på kamparenaen vist at midtbanespilleren det bør satses på allerede befinner seg i United-troppen.

LES: Real Madrid kaster seg i racet om supertalentet alle tror vil havne i Paris Saint-Germain

Tilbake fra en ankelskade fikk 18-åringen Kobbie Mainoo sin Premier League-debut fra start. Manchester United dro hjem fra Goodison Park med 0-3 seier, tenåringen var spilleren på banen som virket mest komfortabel der ute av alle, foran et Everton-publikum som freste etter poengstraffen fra Premier League.

United-legende Gary Neville var ikke rent lite imponert.

-Han kom inn på Goodison Par,k som kan ha vært en av de mest ampre stemningene på mange år – og han looked class. Vi vet han har klasse, han har den evnen, men at han looked class i de omgivelsene… Jeg bedømmer alltid spillere når det er den tøffeste delen av kampen. Da Manchester United hadde sin vanskeligste periode i tjue minutter før pause, mener jeg han var den eneste spilleren som sto opp, den eneste spilleren som så ut som seg selv, skryter Neville til Sky Sports.

Erik ten Hag har allerede sin «Frenkie de Jong», som nå skal utvikle seg til å bli en av de store på Old Trafford.