Fredrikstad var en eneste stor plankehaug hakket opp til fliser etter de rykket ned fra OBOS-Ligaen ned til Post-Nord. – Hvor skulle det ende, den gamle fotballstoltheten var radert ut.

Etter en samling i bunn, rett etter tidenes tristeste julefeiring ifjor bestemte de seg at her nede var ikke et blivende sted.  Klubben gikk dør til dør og hentet frem det siste av engasjement hos en befolkning som i flere år hadde sett deres gamle klubb forvitre.

Les: Blir ikke definitivt ikke med klubben ned

Inn med tidligere landslagssjef og humorist Per-Mathias Høgmo som hovedtrener, de hostet opp kjempebudsjetter til enhver OBOS-Ligaklubb sin misunnelse og klarte å trekke supportere til sin storslåtte stadion.

I går var det kamp om opprykk, etter å ha tapt 3 -0 borte mot KFUM i den skumle storbyen Oslo var det klart for hjemmekamp. . Fredrikstad endte på andreplass i Post-Nord i avdeling 1 bak Raufoss og måtte kjempe om kvalifisering mot andreplassen i avdeling 2 KFUM.

Les: Milliardkjøp gidder ikke trene, fester og spiser usunt

Fredrikstad måtte vinne med minst tre mål hjemme mot KFUM, men Per-Mathias Høgmos menn klarte kun 1-1 og misset med det sjansen til å spille om opprykk til 1. divisjon.

FFK var avhengig av en god start og et tidlig mål i kampen og tok som forventet kontroll fra start. Det var også vertene som hadde mest ball i første omgang, men gjestene fra Oslo forsvarte seg godt og hindret FFK i å skape de store sjansene. KFUM holdt nullen til pause, og Fredrikstad var dermed nødt til å score minst tre mål i andre omgang.

Etter pausen var vertene nær å ta ledelsen da innbytter Kjell Rune Sellin kom seg fri på høyresiden og la ballen ut i 16-meteren til FFK-kaptein Eirik Mæland. Ballen rullet videre til Joona Veteli som fyrte av, men skuddet havnet like utenfor KFUM-målet.

Utover i andre omgang virket FFK å ha forstått alvoret. Vertene skrudde opp tempoet, men slet med å komme seg igjennom forsvaret til KFUM.

I det 70. minuttet var Fredrikstad nok en gang nær ledelse, igjen ved Veteli, som dunket til fra distanse. KFUM-keeper Knut André Skjærstein ga retur, og Sellin var svært nære å sende vertene opp i ledelsen, men Oslo-laget slapp med skrekken.

KFUM møter trolig enten Åsane eller Notodden til kvalifisering. – Det skal bli spennende å se om Fredrikstad klarer å beholde engasjementet en sesong til.

Les på F7City: San Siro er ikke morderne nok, Inter og AC Milan vil samarbeide om noe nytt