Fredrik Gulbrandsen kan følge etter treneren til Bundesliga

Fredrik Gulbrandsen til venstre i duell med Marseille-back Jordan Amavi

Det tok litt tid, men den tidligere Molde og Lillestrømspissen Fredrik Gulbrandsen har blitt en av suksesstrener Marco Rose favoritter og nå som han går til Borussia Mönchengladbach etter endt sesong kan det tenkes nordmannen blir med på lasset.

Det er en gjensidig respekt mellom de to og Gulbrandsen er imponert noe han forteller Sky Østerrike: «Han er nok den beste treneren jeg noensinne har hatt, og jeg hadde også Ole Gunnar Solskjær. Marco gir så mye energi, han gir så mye av seg selv.»

Les: Dallas står på hodet for Zuccarello og de grønne!

Gulbrandsen er på utgående kontrakt med Salzburg, og foreløpig er ingenting avklart rundt 26-åringens framtid. Måltyven innrømmer at han vurderer sine muligheter.

«Jeg snakker mye med klubben (Salzburg), men holder øynene åpne for andre alternativer. Selvsagt kan jeg ikke si hva de er. Akkurat nå kan jeg ikke si om jeg blir eller går. Vi får se»

Les: Suksessmanager forlater på topp, klar for større oppgaver

Den østerrikske avisen Salzburg Nachrichten, har den siste tiden satt nordmannen i forbindelse med Borussia Mönchengladbach. – Også de har fått med seg at mange trenere «tar med» seg sine favoritter når de bytter klubb.

Dersom han skulle velge å bli Salzburg, venter det gjenforening med en annen tidligere trenerkjenning. Jesse Marsch er allerede utpekt som Roses etterfølger, og amerikaneren hadde blant annet treneransvaret i MLS-klubben New York Red Bulls da Gulbrandsen spilte der.

Vi tipper Gulbrandsen velger Bundesliga hvis muligheten byr seg, det vil trolig gi  Erling Braut Haaland mer spilletid.  -Salzburg-spiss, Munas Dabbur, går til Sevilla sommer noe som ytterligere åpner opp for Haaland.

Les: Tidenes yngste engelske landslagsspiller røk akillesen