Fredrik Gulbrandsen

Det er 10 år siden Lillestrøm signerte da 15 år gamle Fredrik Gulbrandsen, etter en lang periode for kanarifuglene og så Molde, meldte han overgang i 2016 til den søkkrike østerrikske energidrikk-klubben RB Salzburg.

Det gikk forholdsvis tregt å komme igang og få spilletid, men nå bøtter han inn mål, på 10 kamper har det blitt 11 mål.

Les: Nordmann gjør det bra igjen i knallsterke Salzburg

Fredrik Gulbrandsen bidro med to scoringer da serieleder Salzburg slo tabellnabo Sturm Graz 4-2 borte i østerriksk eliteserie. Graz-laget avsluttet med ni mann.

Det var tre viktige poeng for Gulbrandsen og lagkameratene i toppkampen i Østerrike. Salzburg har nå ti poeng ned til Sturm Graz på annenplass.

Stefan Hierländer sendte hjemmelaget i føringen åtte minutter før pause, men Salzburg utlignet ved Moanes Dabour kort tid etter. Gulbrandsen hadde målgivende pasning på 1-1-scoringen.

Dabour sørget også for at gjestene hadde snudd kampen til 2-1 tolv minutter etter pause. Deretter økte Gulbrandsen ledelsen til 3-1 for Salzburg drøye kvarteret før slutt.

Thorsten Röcher reduserte til 2-3, men sju minutter før full tid fikk Christian Schulz marsjordre for hjemmelaget. Minuttet etter la Gulbrandsen på til 4-2 med sin annen fulltreffer for dagen.

Helt på tampen fikk Thomas Schrammel sitt andre gule kort for hjemmelaget, som måtte avslutte kampen med ni mot elleve.