Fransk seier på andre etappe

54
Det ble fransk seier da Bryan Coquard (VCB) vant massespurten inn til mållinjen i Svolvær på den andre etappen i Arctic Race of Norway. Sammenlagtleder Mathieu van der Poel til høyre i bildet, beholder midnattsoltrøya etter dagens andreplass. Foto: ARN/Gautier DEMOUVEAUX

Det ble fransk seier da Bryan Coquard (VCB) vant massespurten inn til mållinjen i Svolvær på den andre etappen i Arctic Race of Norway. Gårdagens etappevinner Mathieu van der Poel (COC) ble nummer to, og beholder ledertrøya. Christophe Laporte (COF) kom inn på tredjeplass.

Det ble et veldig taktisk ritt, men jeg var sikker på at det var mulig å vinne dersom jeg kom i en god posisjon, sa vinneren som berømmet lagkameratene sine på Vital Concept – B&B Hotels for jobben de gjorde med å få han i riktig posisjon før sluttspurten.

Les: ESPN: Liverpool har brutt forhandlingene med Roma

August Jensen beste nordmann

August Jensen ble beste nordmann på fjerde plass i dag.

– Det var en veldig rask spurt. De foran er raske. Jeg tok litt innpå på slutten, men de har et litt bedre kick, sa Jensen til TV2 etter målgang.

Les på Popidol: Tør du gå på gata med Petter Northug sine nye sportsbriller?

Hoelgaard avanserte sammenlagt

Markus Hoelgaard (Uno X Development Team) forsøkte å utnytte forspranget han fikk i den siste innlagte spurten til å rykke fra hovedfeltet da det gjensto fem kilometer, men ble kjørt inn to kilometer før mål. Han avanserte likevel opp fra femteplass til tredjeplass i sammendraget, ni sekunder bak van der Poel. Alexei Lutsenko har andreplassen i sammenlagt, også han ni sekunder bak lederen.

Arctic Race bruker 46 elbiler under årets ritt. Ambisjonen er å bli det første profesjonelle sykkelrittet i verden som kun bruker elbiler. Her er feltet på vei ut fra Henningsvær på den andre etappen. Foto: ARN/Rune Dahl