Har gått den laaange veien videre.

Det er fortsatt to år igjen av avtalen til den Den engelske landslagspilleren Ruben Loftus-Cheek. Det har vært en del skader for Ruben og nå sist akilleshælen som holdt han utenfor Europa League-finalen mot Arsenal og sluttspillet i Nations League med Englands landslag.

Frank Lampard er ansatt som ny manager for Chelsea, han hadde et ønske om å markere han er enig eks-manager Maurizio Sarri at Ruben Loftus-Cheek er en som han vil bygge midtbanen rundt fremover. – Når man ser med hvilken «visdom» han spiller med er det lett å glemme han bare er 23 år gammel.

I tillegg husker Frank Lampard den da meget unge spilleren fra han selv var på topp, Ruben har vært en del av Chelsea siden 2004. – Han har vært i klubben hele tiden bortsett fra en sesong på utlån i Crystal Palace.

 

23-åringen er nettopp tilbake i trening etter en operasjon, men er ikke ventet tilbake i kampform før desember. Det kom dermed som en stor opptur at forhandlingene med klubben om en langtidsavtale nå er i havn.

– Jeg er veldig fornøyd og glad for at jeg får bli her i fem år til. Dette er stedet jeg har spilt i oppveksten, og forhåpentlig kommer jeg til å spille her mye lenger, sier Loftus-Cheek til Chelseas nettsted.

– Når jeg titter tilbake i tid, og ser hvordan det harde arbeidet har betalt seg, så føles det godt. Det får meg bare til å ville jobbe enda hardere for å oppnå mer i framtida, tilføyer 23-åringen.

Chelsea-direktør Marina Granovskaja understreker at Loftus-Cheek er en viktig spiller for klubben de kommende sesongene.

– Han er et bevis på det fantastiske arbeidet som blir gjort i Chelsea-akademiet, og de siste sesongene har han utviklet seg til å bli fast på laget og landslagsspiller for England. Under Frank Lampards ledelse, så tror vi han kommer til å bli en nøkkelspiller for Chelsea. Vi gleder oss til å få ham tilbake når han har kommet seg igjen etter skaden, sier Granovskaja.