Fra storspill i Sandefjord til Brann

(c) Bilde: Brann: Eirik Holmen Johansen
Top Article ad

Det er selvsagt på plass å stille spørsmål om hvordan noen kan gjøre det skikkelig bra i en klubb som rykker med, men det kan skje. At det er mulig beviste Sandefjord målvakt Eirik Holmen Johansen i fjor.

Et resultat av solid keeperspill var uttak til landslaget i oktober og nå overgang til Brann.

Les: Arsenal-keeperen vil, men får det ikke til

26-åringen ankom Bergen samtidig som Branns A-lag hadde årets første trening. Han har i løpet av formiddagen gjennomført medisinsk test og sluttforhandlet kontrakt med sportssjef Rune Soltvedt, som naturligvis er meget tilfreds med signeringen.

– Holmen Johansen har de sportslige og menneskelige kvalitetene vi ser etter. Han har vist gjennom spill for Sandefjord at han holder høyt nivå. At han har vært innkalt på A-landslaget vitner også om kvalitet, påpeker Soltvedt.

Flere år i Manchester City
Branns nye målvakt dro tidlig utenlands da han ble hentet til storklubben Manchester City som tenåring. Han har også vært i deres samarbeidsklubb New York City FC. Nå blir Bergen hjemstedet hans de neste årene.

– Brann er en av Norges største klubber, og kanskje den kuleste å spille for på grunn av byen og fansen. Det frister også med spill i Europa, forteller nykommeren.

Han er ambisiøs og vil gjerne få debuten på A-landslaget via Brann-spill:

– Når Brann ønsker å satse på meg er det en fantastisk mulighet. Jeg tror også dette er et godt valg når jeg fortsatt ønsker å være med i landslagsdiskusjonen, forteller keeperen.

Nykommeren kjenner ikke andre spillere særlig godt, men har vært på aldersbestemte landslag med blant andre Henrik Kjelsrud Johansen og Fredrik Haugen.

Avtale ut 2022
Han synes en fireårig avtale er bra for begge parter:

– Jeg har virkelig troen på at dette blir rett for meg, og jeg har lyst å være her lenge. Derfor fire år, forklarer han.