Stefano Pioli peker hvor målet skal stå

AC Milan har vært i økonomisk trøbbel en god stund og har fått sanksjoner fra UEFA for manglende balanse i bøkene, nå ser det ikke ut til å være noe bedre. Gazzetta Dello Sport skriver at klubben i over et år har drevet med et daglig underskudd på nesten fire millioner kroner hver eneste dag. 

AC Milan fikk et minus på 146 millioner euro, det var forsøket på å hente tilbake gammel storhet som naturlig nok koster skjorta, ledelsen i klubben hadde regnet med et underskudd på € 90 millioner.

I tillegg til «storsatsingen» kommer underskuddet blant annet av at klubben ikke spilte i Europa. Dette har ført til mindre inntekter fra sponsing, tv, billetter og varer.

Det er langt fra noe nytt at pengene renner fort ut fra i Milanoklubben. Ser vi enda en sesong bakover da var underskuddet 126 millioner euro, skriver Gazzetta Dello Sport.

Manager Stefano Pioli og resten av AC Milan-laget er for tiden på en lunken 13. plass i den italienske Serie A. – Det betyr at de også sportslig er langt unna spill i Europa.

AC Milan vant sist det italienske mesterskapet i 2011. Totalt 18 ganger har klubben vunnet gull i Serie A. Det har gått seks sesonger siden Milan har deltatt i Champions League.

I mer enn tre tiår var klubben eid av Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi. I 2017 solgte han Milan til den kinesiske forretningsmannen Li Yonghong.

For et år siden overtok det amerikanske hedgefondet Elliott den italienske storklubben.

For å holde klubben i gang, ifølge Sky Sports Italia, frem til september, har Elliot investert 325 millioner euro.