Jordan Pickford

Vi kunne også laget overskriften fotballen har kommet hjem, eller forbannelsen er brutt, men tross alt – England har bare tatt seg videre til kvartfinalen i EM og det mot et tafatt Tysk lag som har en landslagssjef uten glød.

Sitatet er av Gary Lineker: «Football is a simple game. Twenty-two men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans always win».

Raheem Sterling og Harry Kane scoret målene da England vant 2-0 over Tyskland. England hadde god støtte av å spille på «hjemmebane» på Wembley, kun 1800 av 40 000 tilskuere var fra Tyskland.

Les: Vipps lager gigant sammen med Mobilepay og Pivo

Englands landslagssjef Gareth Southgate hadde benket Jack Grealish og startet med Kieran Trippier, noe som betydde at han gikk tilbake til et tremannsforsvar. Phil Foden og Mason Mount måtte se fra benken fordi Bukayo Saka ble foretrukket sammen med Raheem Sterling og Harry Kane.

Tyskerne hadde Thomas Müller og Timo Werner foran, noe som betydde benken for Serge Gnabry. Ilkay Gündogan ble også erstattet av Leon Goretzka, som leverte en god omgang mot Ungarn sist.

Første omgang var nervøs og intens, men stillingen var imidlertid 0-0 til pause. – Kampbildet i andre omgang var lik det første – de to lagene økte begge tempo, men det tok tid før det åpnet seg opp noe. – Et sug gikk gjennom Wembley da Harry Kane fikk behandling etter en kollisjon med Mats Hummels, men spissen kom opp igjen og spilte videre.

Ellers var sjansene veldig små, blant annet fordi begge lags forsvar var ganske bra. – England hadde mest ballbesittelse, men var ikke akkurat farlige, og derfor ropte fansen til Jack Grealish. – Da det var 20 minutter igjen ga landslagssjef Gareth Southgate og satte inn Grealish, som trolig går til Manchester City i sommer. Stor jubel Wembley og et stemningsskifte på banen.

Med et kvarters tid igjen kunne jubelscener bryte ut.

Raheem Sterling startet et angrep og fant Harry Kane, som satte den til Luke Shaw til venstre, han fant Sterling i midten, som prikket ballen inn bak Neuer for 1-0.

Ikke lenge etterpå Luke Shaw fant innbytter Jack Grealish på venstre og han satte ballen inn til Harry Kane, som på kanten av offside headet ballen inn til 2-0.

Det var en kamp mot Tyskland, som dermed er ferdig med EM denne gangen, og det var også Joachim Löws siste kamp som tysk landstrener før Hansi-Flick overtar roret.

Löw er ekstremt skuffet over nederlaget, og han peker på mangel på skarphet som årsak.

  • Det er en stor skuffelse for oss alle. Vi hadde alle håpet på mer, og troen på laget var absolutt der, sier Joachim Löw.
  • I kamper som disse er det viktig å utnytte sjansene, men det gjorde vi dessverre ikke i dag. Du kan ikke klandre noen.
  • Jeg beklager at den store entusiasmen som hersker hjemme nå er borte. Det er fullstendig stillhet blant spillerne, og det tar en time eller to før jeg sier noen ord til dem.