Stabæk er Glade nå de ikke har kvittet seg med Ola Brynhildsen

Overraskelseslaget Ranheim har sluttet å vinne kamper og «nabo» laget Rosenborg har er nesten like dårlige. – I dag gikk de på borte tap hos Stabæk som var millimetere fra nedrykk sist sesong.

Stabæk hadde startet årets sesong med med en uavgjort og et tap og var ikke regnet som favoritter i møtet med Rosenborg som skulle reise kjerringa etter et en slapp hjemmekamp mot Odd i siste serierunde.

Les: Lokker med tredobbel lønn

Ranheim, den andre trønderklubben i Eliteserien tok i mot Haugesund og tapte 0 – 2. Etter tre kamper har de nøyaktig null poeng. – Haugesund-trener Jostein Grindhaugs «geniale bytter» gjør at fjorårets store overraskelseslag nå har tapt seks seriekamper på rad.

Det så lenge ut til å bli uavgjort, men så kom innbytterne Kristoffer Velde og Martin Samuelsen. -Begge målene til Haugesund kom helt på slutten av kampen, etter 88 minutter kriget Samuelsen inn et mål etter et innlegg fra «innbytterkollega» Velde og bare sikret Ibrahima Wadji seieren på en kontring, da hjemmelaget kastet alle mann i angrep.

Les: André Villas-Boas på vei tilbake i managerstolen

De første 30 minuttene var en jevn affære, faktisk virket Rosenborg å være litt sterkere, men så flyttet Stabæk fremover med Ronald Hernández ute på høyresiden. Innlegget fant Emil Bohinen, som traff ballen dårlig med leggen. Skuddet traff forsvarsspiller Tore Reginiussen så vidt, og fikk en lei skru for André Hansen, og ballen spratt inn i mål. -Flaks for Stabæk.

Utover i omgangen tok Rosenborg over kampen og minnet om «gamledager», og på et frispark fra Pål André Helland stanget Tore Reginiussen inn utligningen, og det stod 1-1 til pause. (De to første målene i kampen med samme Rosenborg spiller)

I andre omgang viste 19 år gamle Ola Brynhildsen hvordan man skal utføre et brassespark. 2 – 1 til Stabæk.

I det 56. minuttet kastet han seg rundt, og fikk klokkerent treff med brassesparket. Beinet i full strekk, ballen i en perfekt bue – via tverrliggeren og i mål. Trolig de flotteste målet noensinne scoret på denne banen.

Ola Brynhildsen: «Det er noe av det sykeste jeg har gjort i min karriere. Det er ikke så mye å si på det»

På tribunen? Brynhildsens oldefar Odd P. Tjersland (98), hele veien fra Flekkefjord.

Stort vakrere blir det ikke. – Stabæk er kan være glade de stod imot salg til seriemester Molde.

Rosenborg trykket på etter scoringen, og David Akintola hadde en heading i stolpen 10 minutter senere.

Ny nedtur
Likevel var det i den andre enden det smalt igjen. Børkeeiet spilte ut i returrommet til Franck Boli som bredsidet inn 3-1 til Stabæk, og ydmykelsen var komplett på Nadderud.

Som om ikke det var nok, så måtte Vegard Eggen Hedenstad forlate banen etter det som kunne se ut som en strekk. Rosenborg har ikke mange alternativer på back-posisjon, så om den skaden er alvorlig kan det bety stor trøbbel for den regjerende serie- og cupmesteren.

Helland smalt et frispark i stanga på overtid, men nærmere kom ikke Rosenborg, som hadde to baller i metallet i kveld.

«Jeg har det vondt. Det tror jeg alle med et Rosenborg-hjerte har. Sånn kan vi ikke holde på», sa Pål André Helland til Eurosport etter kampslutt.

Rosenborg er i øyeblikket ligger nest sist i Eliteserien med kun ett poeng på tre kamper.

Stabæk på sin side klatrer opp på en niendeplass med fire poeng.

Fortsetter Ranheim og Rosenborg å spille så dårlig som nå er de begge å finne i OBOS-ligaen neste år.