(c) Bilde: KBK: Horenus Taddese

Ung og sulten er et annet ord for billig, men det betyr ikke nødvendigvis de er dårlige. Kristiansund har suksess med sin strategi og da er det naturlig de fortsetter.  – Det nyeste tilskuddet heter Horenus Taddese, og kommer til Kristiansund fra Levanger FK.

Taddese har tidligere gått på skole i Tingvoll, samt spilt for Sunndal i sine barneår hvor han gjorde seg bemerket både på krets og by-lag.

Les: Bild: Bayern München får nok et «nei»

Det er med andre ord ikke første gang han spiller fotball for et nordmørslag.

Fra 16-års alder spilte Taddese fotball for Verdal, før ferden gikk til Levanger FK hvor han har spilt de siste tre sesongene. De to første årene var Levanger i OBOS-ligaen, mens i år har det handlet om 2.divisjon etter at nord-trønderne rykket ned i 2018.

Taddese skrev i dag under på en kontrakt som binder han til klubben 3,5 år frem i tid.

Fra 1.januar 2020 vil Taddese være KBK-spiller og tilgjengelig for offisielt spill i mørkeblå drakt. Frem til da vil han trene med Levanger.

Hovedtrener Christian Michelsen beskriver ham som «up and coming» og forteller at KBK har forsøkt å få tak i Taddese også tidligere:

«En spiller vi har fulgt lenge og som vi også har forsøkt å få til KBK tidligere. Jeg er glad det nå lar seg gjøre. Taddese er en up and coming spiller, som har den sulten vi er ute etter i KBK. En kvikk ballvinner som har et bra steg og jobber hardt for lagkameratene sine. Han er i den rette alderen, og har de rette holdningene for å bli en god spiller for KBK.»

Hovedpersonen selv er ydmyk når han skal fremme sine egne kvaliteter, men er tydelig glad for å ha signert for KBK:

«KBK er et veldig fint steg for meg nå, og det er en klubb jeg virkelig ønsket å signere for. Jeg har spilt med Bent Sørmo i Levanger tidligere. Også andre Levanger-spillere har gått samme veien før meg – sånn sett føles dette trygt og riktig. Jeg er veldig glad for å få sjansen, og ser frem til å starte jobben med å bevise at jeg er god nok for spill i Eliteserien» sier nysigneringen til kristiansundbk.no.