Første klubb over en milliard euro

Cancelo kom fra Juventus til Manchester City 7. august for 65 millioner euro.

Siden årtusenskiftet har prisene på fotballspillere steget kraftig og for første gang noen gang har en klubb brukt over en milliard euro på deres førstelagstropp. Ikke overraskende var det Manchester City som gjorde det først.

Det var fotball-nerdene i CIES som følger med de fem største ligaene med all mulig statistikk og nå har de funnet ut av  Manchester City har brukt totalt 1 014 milliarder euro, som tilsvarer rundt 9 milliarder kroner på troppen deres.

Les: Landslagstrener: «England er best i verden!»

Bare de siste kjøpene av Rodrigo fra Atletico Madrid og Cancelo fra Juventus  kostet tilsammen 135 millioner euro. Og så kan vi nevne spillere som David Silva, Agüero, Fernandinho, Sterling, Otamendi og De Bruyne så skjønner man at pengene begynner å løpe.

Den nest dyreste troppen i verden akkurat nå er Paris Saint Germain, som har brukt 913 millioner euro, mens Real Madrid kommer like bak med 900 millioner euro.

Uttalelsen viser også at Manchester City har brukt 32 ganger så mye på troppen sin enn det billigste laget i Premier League, Norwich. I Spania har Real Madrid brukt 148 ganger så mye som Mallorca.