Forlenger med klubben han har vært i siden han var 12 og leies ut

(c) Bilde: VIF: Christian Borchgrevink

Han opplevde stor suksess under sommerens EM-sluttspill med G19-landslaget til Norge, og bidro sterkt med både matchvinnerscoring og flere målgivende pasninger.

I tillegg har han spilt gode kamper for A-laget til Vålerenga, og i dag forlenger han avtalen med klubben han har vært i siden 12-årsalderen.

Christian Borchgrevink er en ordentlig klubbspiller med en lys fremtid foran seg, og unggutten har signert en avtale som strekker seg ut 2021.

Leies ut til HamKam
Unggutten har fått tre kamper for A-laget i 2018, derav to i Eliteserien. I alderen Borchgrevink er i nå er det viktig med kamptrening på høyest mulig nivå, og det kan han få i HamKam.

Det har vært klart en stund at jeg skulle forlenge kontrakten min, men det føles veldig godt å endelig ha satt penn til papir for de neste 3,5 årene.

— Christian Dahle Borchgrevink
– Etter våre erfaringer med Arons opphold på Hamar er vi nå veldig trygge på at Christian kommer til et godt treningsmiljø med flinke folk rundt seg. For oss som klubb har det vært viktig med mer regulær spilletid på høyest mulig nivå, og det håper vi at Christian skal gjøre seg fortjent til der oppe, og på den måten utvikle seg videre slik at han kan komme tilbake hit å kjempe om en plass i vår førsteellever fra neste sesong, sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen og legger til:

– Det var flere muligheter i andre fine klubber, men det ble etter hvert tydelig at HamKam var det Christian ønsket selv, og da er vi glade for at det nå har ordnet seg. Vi ønsker Christian og HamKam lykke til med høstens kamper, og gleder oss til å se han tilbake hos oss etter jul, avslutter Ingebrigtsen.

Gleder seg til nye utfordringer
Borchgrevink spilte hele kampen og var kaptein da Vålerenga 2 slo Vidar på Intility Arena tirsdag kveld. Onsdag morgen var han på plass på Hamar for å møte nye lagkamerater. Nå gleder han seg både over ny kontrakt i Vålerenga og mulighetene som venter i HamKam.

– Det har vært et begivenhetsrikt døgn! Det har vært klart en stund at jeg skulle forlenge kontrakten min, men det føles veldig godt å endelig ha satt penn til papir for de neste 3,5 årene, sier han og legger til:

– I tillegg til dette så har jeg hatt god dialog med Jørgen Ingebrigtsen angående et mulig utlån ut sesongen, noe som nå endelig har gått i boks. Det har vært prioritet nummer én for meg å få spille førstelagsfotball på et så høyt nivå som mulig, og ettersom jeg ikke har fått særlig med sjanser i Vålerenga i år er jeg veldig glad og fornøyd med å få muligheten til å spille for HamKam ut året. Planen er å være enda bedre rustet til å komme tilbake å spille for Vålerenga allerede neste sesong, avslutter Borchgrevink.

HamKam ligger på 10. plass i OBOS-ligaen etter 19 spilte kamper, men har kun seks poeng opp til den siste kvalikplassen. Borchgrevinks første mulighet til å ta på seg den hvite og grønne trøya blir borte mot tabellnabo Nest-Sotra førstkommende søndag.