(c) Bilde: Strømsgodset: Jakob Glesnes

Midtstopperen ble hentet til Drammen fra Sarpsborg 08 for to og et halvt år siden og har utviklet seg til å bli en av lagets viktigste spillere. I 2018-sesongen ble Jakob kåret til Årets SIF-gutt og han gikk også til topps i kåringen til Drammens Tidende.

Det er ikke til å legge skjul på at det har vært ganske stor interesse for Jakob denne vinteren og derfor er det desto mer gledelig at kapteinen nå går foran og forlenger kontrakten med Strømsgodset.

Les: Ex kaptein Mauro Icardi hentes trolig til Premier League

– Både jeg og laget har noe uoppgjort etter de siste sesongene og jeg synes det er spennende å få være med å bygge opp noe nytt i Godset. Jeg har veldig troen på det som skjer i klubben. Jeg synes det jobbes godt på flere områder, forteller kapteinen.

Blir pappa i juli
Jakob formelig stortrives i Strømsgodset – både på og utenfor banen. Det er naturligvis også en medvirkende faktor til at han nå velger å skrive på en ny avtale.

– Vi føles oss veldig hjemme her, både jeg og Linn (samboer). Strømsgodset er en fantastisk klubb og jeg ser lyst på fremtiden, sier Jakob.

I juli blir Jakob og Linn Fauskanger foreldre for første gang. I neste uke får de vite om det blir gutt eller jente.

– Vi gleder oss selvfølgelig veldig. Det blir kjekt, sier en spent Jakob Glesnes.

Kapteinen synes sesongoppkjøringen har vært god så langt og han liker måten det jobbes på feltet.

– Det er et dyktig og dynamisk trenerteam her nå og jeg føler at de jobber veldig godt sammen. Nå skal vi utvikle en ny formasjon som kler de spillerne vi har her. Jeg merker at det motiverer spillergruppa stort og det ser vi også på engasjementet og tilstedeværelsen på treningene, sier Jakob Glesnes.

Har lært mye
Trener Bjørn Petter Ingebretsen er naturlig nok strålende fornøyd med at kapteinen går foran og signerer ny avtale med Strømsgodset.

– Det er et veldig viktig signal for hele klubben. I Jakob har vi en av de mest spennende midtstopperne i Eliteserien, men vi har fortsatt ikke fått ut potensialet hans helt i Godset. Jeg har stor tro på at det kommer til å skje i år, sier BP.

Han ser også en voksen 24-åring som har utviklet seg inn i lederrollen som kaptein.

– Jakob har lært mye de to siste sesongene, spesielt i fjor. Da det stormet som verst gikk Jakob foran og tok ansvar. Det imponerte meg og det er en viktig erfaring han tar med seg videre når han utvikler seg videre som leder og kaptein, sier BP.

Jakob er også tydelig på at 2018-sesongen var krevende. Han opplever nå en veldig revansjesugen spillergruppe som ønsker å slå tilbake.

– Vi skal vise oss fra en annen side. Det fortjener alle som er glade i Strømsgodset. Vi skal jobbe knallhardt for å gi fansen mer å juble for, sier han.